Raymon Mens
Raymon Mens App Store 11 juli 2018

Affinity Designer: illustrator-concurrent nu ook op iPad

Het Britse bedrijf Serif Labs timmert hard aan de weg om Adobe overbodig te maken. Een jaar nadat fotobewerker Affinity Photo naar de iPad kwam, is nu ook de grafische app Affinity Designer voor Apple’s tablet beschikbaar. Waar Adobe een boel iOS-apps met gereduceerde functionaliteit heeft, brengt Serif volledige functionaliteit naar de iPad.

Terwijl Affinity Photo zich richt op het bewerken van foto’s, is Affinity Designer een vector-gebaseerde tekentool. Er is volledige ondersteuning voor de Apple Pencil en input wordt automatisch gestabiliseerd.

Volledige functionaliteit, met touch

Affinity Designer doet op de iPad niet onder voor de Mac-versie. De functionaliteit is identiek en je hebt de beschikking over alle tools. De interface is geoptimaliseerd voor aanrakingen en je kunt de Apple Pencil gebruiken voor nauwkeurige tekeningen en bijvoorbeeld het maken van bezier-curven. Ook is er ondersteuning voor alle exportformaten zoals een drukklare PDF en een volledig gelaagd PSD-, SVG- of EPS-bestand. Je hebt volledige controle over alle exportopties.

Klik/tap voor groter.

Om de lancering te vieren, is Affinity Designer tijdelijk verkrijgbaar voor de introductieprijs van € 14,99. Dat is 30% korting op de normale prijs van € 19,99. Als je met grafische toepassingen bezig bent en een iPad met Apple Pencil hebt, is dit een koopje. Er zijn geen in-app-aankopen. Tot slot een belangrijke noot: in tegenstelling tot Affinity Photo werkt Affinity Designer alleen op recente iPads. Dat komt omdat de app een boel van de chip vraagt. De app ondersteunt de iPad Pro, iPad Air 2 en 5e en 6e generatie iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Affinity Designer: illustrator-concurrent nu ook op iPad
Sluiten