Vandaag gratis in de App Store: Shoppylist Pro, Mavis Pro Camera en meer

Door: Rajno van Wilgenburg - 4 reacties
Vandaag gratis in de App Store 9 juli

Leuke games en handige tools hebben vaak een prijskaartje, of zitten vol met in-app-aankopen. Gelukkig zijn apps soms ook tijdelijk gratis. Websites waar je lijsten met honderden apps kunt zien zijn er al genoeg, daarom zoeken wij vanaf nu regelmatig naar toffe, gratis apps die écht de moeite waard zijn. Wees er vandaag nog bij, want wat in de App Store nu gratis is, kan morgen gewoon weer de volle mep kosten.

Nooit meer iets vergeten dankzij Shoppylist Pro

We vergeten allemaal wel eens wat we boodschappen. Of het nu gaat om shampoo, toiletpapier of brood. Het is bijzonder vervelend als je na het afrekenen weer terug moet in een dikke rij voor de kassa. Je kan natuurlijk de Notities-app van iOS gebruiken, maar Shoppylist heeft zo zijn voordelen. Zo zie je de boodschappenlijst als widget op je vergrendelscherm en kun je aantallen en productprijs noteren. Zo weet je direct hoeveel geld je uit gaat geven.

De app kost je normaal 1,09 euro, maar is nu volledig gratis te downloaden in de App Store. Ook voor Apple Watch.

Shoppylist App Store
Klik/tap voor groter.

Bescherm je foto’s met Secret Photo Pro

Al die recente iCloud-hacks zouden genoeg reden moeten zijn om je foto’s te beschermen. Met Secret Photo Pro blijven hackers of je nieuwsgierige vrienden en familieleden buiten, want de app zet foto’s achter een wachtwoord.

De app kostte je voorheen 0,99 euro per maand, maar is recentelijk afgestapt van een abonnementsmodel. De basisversie is gratis te downloaden in de App Store.

App Store gratis
Klik/tap voor groter.

MAVIS – Pro Camera

De iPhone krijgt een steeds betere camera en die kun je niet alleen voor fotografie gebruiken. Ook bij het maken van video-opnamen staat de telefoon steeds beter zijn mannetje. De app MAVIS – Pro Camera brengt alle functies die je normaal op een broadcast-camera aantreft naar je iPhone. Denk aan focus pieken, zebras, uitgebreide audio-meters en meer.

MAVIS kost normaal behoorlijk wat geld, namelijk € 16,99. Nu is je kans om deze professionele tool gratis te downloaden.

Is vorige week nog steeds gratis?

We kijken vooral naar dagdeals, maar het kan natuurlijk prima voorkomen dat apps die gisteren (of in dit geval vorige week vrijdag) gratis waren, vandaag nog steeds kosteloos te downloaden zijn. Lees hier wat we vorige week vonden, misschien zit er (nog) iets leuks voor je tussen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Balsjer

  MAVIS – Pro Camera is al een tijdje gratis te downloaden en dat blijft zo, maar de in_apps daar in tegen niet. Er zijn 3 modules a € 6,99 per stuk of, je kiest voor de bundel waarin alle 3 modules zijn opgenomen, deze kost dan € 19,99. Kortom een basis app met beperkingen en als je meer wilt aan functionaliteit, zul je de portemonnee moeten aanspreken.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  MAVIS is inderdaad niet gratis, met al die inapp aankopen.

  Het nadeel is ook nog eens dat je die app niet kunt delen met je familie. Apps gaan meer en meer over op een abonnements model of komen er van terug en gaan op de inapp tour. Apple zou eens moeten fixen dat je dit kunt delen in je familie!

 • Profielfoto
  Melle

  Shoppylist niet veel beter – ik dacht: wij gebruiken nu effectief de standaard app “to do”, dus die app mss iets voor ons, maar enkel nuttig als je lijsten kan delen en gedeeld beheren… en daar is ie dan… 3,49 euro.

  Standaard verdienmodel anno 2018 – je app ‘gratis’ in de store zetten en de keyfeatures via in app aankopen verkopen. Ik vind dat soort apps verschrikkelijk.

 • Profielfoto
  Kobes

  Ach, eenmalig een klein bedrag betalen is nog altijd beter dan weer zo’n irritant abonnement van 9,99 per maand. Dus 3,49 voor 1 keer en dan goede extra functies is nog wel te doen.

  Maar MAVIS is inderdaad gewoon permanent over op ‘gratis’, maar als je dit (semi-)professioneel gebruikt is 20€ geen geld voor meer controle.