Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juli 2018
Leestijd: 1 minuut

’12-inch MacBook 2018 krijgt Intel-chip met extra turbo’

Apple vernieuwde onlangs de MacBook Pro met Touch Bar, maar er worden nog veel meer nieuwe MacBooks verwacht. De kleine, 12-inch Retina MacBook is immers ook toe aan vernieuwing en vandaag zien we mogelijk de eerste details.

Waar de MacBook Pro nieuwe Intel Coffee Lake-chips kreeg, krijgt de 12-inch Retina MacBook waarschijnlijk Amber Lake-chips. Dit is nog steeds de achtste generatie Intel Core, maar dan toegespitst op kleine apparaten met laag stroomverbruik. Amber Lake heeft bovendien een extra: een snellere turbo.

MacBook met meer Turbo Boost

We weten van het bestaan van deze nieuwe Intel-chips door een blunder van Dell. De fabrikant had al details van aankomende laptops met Intel Amber Lake online gezet. Daardoor hebben we nu een idee wat we kunnen verwachten van de nieuwe MacBook. De Amber Lake-chips kunnen wanneer het nodig is één core heel hard laten werken.

Dat moet voor aanzienlijk betere prestaties zorgen bij apps die kort meer snelheid nodig hebben. De kleine Apple-laptop kan met de nieuwe chips een Turbo Boost tot 4.2 GHz halen.
Core m3-8100Y

  • 1.1 GHz – Standaard
  • 2.7 GHz – 2-core Turbo
  • 3.4 GHz – 1-core Turbo

Core i5-8200Y

  • 1.3 GHz – Standaard
  • 3.2 GHz – 2-core Turbo
  • 3.9 GHz – 1-core Turbo

Core i7-8500Y

  • 1.5 GHz – Standaard
  • 3.6 GHz – 2-core Turbo
  • 4.2 GHz – 1-core Turbo

Meer Macs in het najaar

Intel begint de grootschalige levering van Amber Lake-chips in augustus. Waarschijnlijk heeft Apple al een nieuwe 12-inch MacBook rondom de chips ontworpen. Die zien we dan mogelijk in september tijdens een Apple-event, samen met een iPad Pro met Face ID, nieuwe iPhone en niet te vergeten de Apple Watch Series 4.

(Zie ook → Komen er nog meer nieuwe MacBooks in 2018?)

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
’12-inch MacBook 2018 krijgt Intel-chip met extra turbo’
Sluiten