Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 4 juni 2018

Definitief geen hardware tijdens WWDC 2018

WWDC 2018 belooft een van de meest bijzondere conferenties sinds jaren te worden. Niet alleen neemt Apple naar verluidt gas terug op het gebied van nieuwe functies in iOS en macOS. Het lijkt er ook op dat we vanavond geen nieuwe hardware zien.

Hoe we dat zo zeker denken te weten? Heel simpel. Als er nieuwe hardware zoals een MacBook Pro of iPad Pro volgt, dan haalt Apple uren vooraf de Apple Store offline om alles klaar te zetten. De winkel is nu nog steeds online.

Online Apple Store nog bereikbaar

Voorgaande jaren, wanneer wel hardware aangekondigd werd, ging de winkel vaak al om 13:00 uur offline. Dit was ook bij het Apple Education Event eerder dit jaar, waar een nieuwe 9,7-inch iPad aangekondigd werd, het geval. Het zou natuurlijk nog kunnen dat Apple een manier heeft gevonden om zijn online store real-time te updaten, maar daar lijkt het niet op.

Klik/tap voor groter.

Helemaal als een verrassing komt het ontbreken van een nieuwe MacBook Pro, iMac of iPad Pro niet. De goed ingelichte Bloomberg-reporter Mark Gurman zei vorige week al dat we geen hardware kunnen verwachten. Nieuwe een nieuwe MacBook Pro met 6 cores en een iPad Pro met Face ID komt er dit jaar nog wel aan, maar waarschijnlijk in september.

Wat kun je wel tijdens WWDC 2018 verwachten?

Vooral software. Apple komt natuurlijk met iOS 12, dat naar verluidt focust op Digital Health, notificaties en ARKit 2.0. Op de Mac kun je uitkijken naar een complete dark mode, nieuwe app store en meer. In deze round-up zijn alle verwachtingen op het gebied van software te lezen.

Niet van Apple, wel van ons: Keynote Bingo. Kijk vanavond naar de livestream van Apple, speel mee en win een Philips Hue starterkit.

Speel mee met WWDC Keynote Bingo en win een Hue starterkit

Reageer op artikel:
Definitief geen hardware tijdens WWDC 2018
Sluiten