De slimme omweg die je WhatsApp laat gebruiken op iPad

Door: Rajno van Wilgenburg - 15 reacties
WhatsApp iPad

Sinds de komst van de eerste iPad stelt praktisch iedereen dezelfde vraag: “Kan ik WhatsApp ook gebruiken op een iPad?” Het antwoord: “Ja, maar je moet wel hemel en aarde verzetten om dit goed werkbaar te krijgen.” Tegenwoordig is er een hele praktische omweg die je makkelijk laat appen op Apple’s tablet. heel voor de hand liggend, maar door velen vergeten.

We kunnen er een lang verhaal aan vasthangen en je talloze betaalde apps laten downloaden, maar het enige wat je nodig hebt is een iPad, ongeacht het model, een iPhone en Safari. Voel je al welke richting we opgaan?

WhatsApp op iPad via Safari

Stap 1: open Safari op de iPad. We kunnen concluderen dat Safari het prettigst werkt, maar ligt je voorkeur bij een andere browser zoals Google Chrome, dan werkt het daar vergelijkbaar op. De knoppen zitten alleen op een iets andere plaats.

Stap 2: open web.whatsapp.com op je iPad en je zult zien dat je op de website van WhatsApp uitkomt. De truc is om de desktopversie van de site te laden, zodat de chatdienst denkt dat je op een gewone computer zit. Tik om dit te doen op het deel-icoontje rechtsboven en dan op ‘Vraag om desktopversie’.

Kom je nog steeds op de website van WhatsApp uit? Tik dan in het menu bovenaan op ‘WhatsApp Web’. Werkt het nog steeds niet? Wis dan je cookies en cache via het menu InstellingenSafariWis geschiedenis en websitedata.

WhatsApp iPad
Klik/tap voor groter.

Stap 3: Pak je iPhone of Android-toestel erbij. Om WhatsApp Web op iPad te gebruiken moet je eenmalig de QR-code scannen met de telefoon. Hierna is de iPad geautoriseerd en kun je naar hartenlust WhatsAppen op je tablet.

Stap 4 (optioneel): in principe ben je nu gereed om WhatsApp Web op een praktische wijze te gebruiken, maar als je altijd snel toegang wil hebben tot WhatsApp tik je in Safari op ‘Zet in beginscherm’.

WhatsApp iPad
Klik/tap voor groter.

Beperkingen WhatsApp op iPad

Er zijn wel enkele beperkingen aan deze methode. Zo ontvang je op de iPad geen pushberichten en kun je geen foto’s versturen, maar wel bekijken. Ook het opnemen van spraakberichten behoort niet tot de mogelijkheid. Het gaat natuurlijk vooral om tekst en dat werkt prima.

One More Thing-hulplijn

Heb jij een brandende vraag? Kom je ergens niet uit of ben je een instelling na de laatste iOS- of macOS-update kwijt? Ga naar de tip-pagina van One More Thing of vraag het de experts op ons forum.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Antaeus

  Waarom zou je dat willen?

 • Profielfoto
  Reinier666

  Het werkt!

  nou ja,  één minuutje, en toen niet meer;)

  ook na legen internet geschiedenis niet meer voor elkaar te krijgen.

  ach, ik kan ook prima zonder whattsapp op de ipad, dus geen probleem.

   

 • Profielfoto
  Loyd

  Bestaat al zolang; en ja waarom willen mensen dat? Waarom willen mensen kontsex, of een tattoo

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Antaeus op 28 juni 2018 18:31
  Waarom zou je dat willen?

  Waarom zou je vast willen zitten aan een Device? IMessage werkt op mac, iPhone, iPad, homepod, Apple watch. Een berichtje enkel kunnen versturen vanaf je iPhone is zo 2009.

  En dit is gewoon de brakke web whatsapp. Waardeloos.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Telegram werkt op alle platforms, Apple, Android, iPad, whatever. Zelfs Linux en Windows Phone. En het is niet van Facebook. Zelfs achterop een pak koekjes staat tegenwoordig “Volg ons op Facebook”.

 • Profielfoto
  raymin

  Of Signal. Zolang het maar niet van Facebook is, of Google, of een ander bedrijf die zijn geld verdient met het laten zien van reclames.

 • Profielfoto
  Gabriel

  Ik gebruik al tijden WzPad voor WhatsApp naar alle tevredenheid. ‘Waarom’ lijkt me niet relevant.

 • Profielfoto
  Gabriel

  Er is ook WhatsApp voor MacOS.
  Beide werken met QR om te koppelen en leggen het zelf uit.

 • Profielfoto
  Gemstone

  Vind het om heel eerlijk te zijn diep en diep tragisch dat er nog geen versie voor de iPad is. En de beschreven metode werkt echt voor geen ene meter.

 • Profielfoto
  Bart119

  Antaeus op 28 juni 2018 18:31
  Waarom zou je dat willen?

  Omdat je anders steeds van toestel moet wisselen als je al met je tablet bezig bent. Ik gebruik op mijn Mac ook de whatsapp desktop app.

  De vraag is eerder: waarom willen er zoveel mensen nu in godsnaam Whatsapp gebruiken?? Het is instabieler als de oude MSN-messenger – zeker als je het op een ander toestel wil gebruiken, dan valt de connectie steeds weg – en het vreet je batterij leeg.

  raymin op 28 juni 2018 22:53
  Of Signal. Zolang het maar niet van Facebook is, of Google, of een ander bedrijf die zijn geld verdient met het laten zien van reclames.

  Ik ga er vanuit dat je dan ook geen TV kijkt en geen tijdschriften/kranten leest? Die bedrijven verdienen namelijk ook geld met het laten zien van reclames en je moet er nog voor betalen ook!

 • Profielfoto
  whaha

  Dat doe ik inderdaad niet.

  Ik lees de krant op http://www.decorrespondent.nl en series kijken doe ik op Netflix. Ik heb niet eens een televisie aansluiting.

  Het kán dus wel degelijk. Er ís een alternatief. Je moet het alleen wel willen.

 • Profielfoto
  farl4web

  Waarom zou Whatsapp niet native op de iPad en Apple Watch draaien? Omdat Apple het blokkeert?

  Zo werkt op de Apple TV en Apple Watch de app van Spotify ook niet.

  Er staat waarschijnlijk teveel op het spel voor Apple. Dus blokkeren ze het…

 • Profielfoto
  hummel003

  Ik heb een iPad pro met keyboard en zou het leuk vinden moest WhatsApp ook gewoon op iPad bestaan. Ik ga nu al vaak over op messenger zodat ik mijn keyboard kan gebruiken. Gaat veel sneller en hoef ik niet constant mijn gsm in mijn handen te nemen

 • Profielfoto
  ocramarco

  farl4web op 29 juni 2018 14:45
  Waarom zou Whatsapp niet native op de iPad en Apple Watch draaien? Omdat Apple het blokkeert?

  Zo werkt op de Apple TV en Apple Watch de app van Spotify ook niet.

  Er staat waarschijnlijk teveel op het spel voor Apple. Dus blokkeren ze het…

  Heel simpel whatsapp is gekoppeld aan je nummer. Als je iPad met sim hebt kan je gewoon de iPhone app draaien. Niets met apple te maken.

 • Profielfoto
  Gabriel

  hummel003 op 29 juni 2018 17:19
  Ik heb een iPad pro met keyboard en zou het leuk vinden moest WhatsApp ook gewoon op iPad bestaan. Ik ga nu al vaak over op messenger zodat ik mijn keyboard kan gebruiken. Gaat veel sneller en hoef ik niet constant mijn gsm in mijn handen te nemen

  hummel003 op 29 juni 2018 17:19
  Ik heb een iPad pro met keyboard en zou het leuk vinden moest WhatsApp ook gewoon op iPad bestaan. Ik ga nu al vaak over op messenger zodat ik mijn keyboard kan gebruiken. Gaat veel sneller en hoef ik niet constant mijn gsm in mijn handen te nemen

  hummel003 op 29 juni 2018 17:19
  Ik heb een iPad pro met keyboard en zou het leuk vinden moest WhatsApp ook gewoon op iPad bestaan. Ik ga nu al vaak over op messenger zodat ik mijn keyboard kan gebruiken. Gaat veel sneller en hoef ik niet constant mijn gsm in mijn handen te nemen

  hummel003 op 29 juni 2018 17:19
  Ik heb een iPad pro met keyboard en zou het leuk vinden moest WhatsApp ook gewoon op iPad bestaan. Ik ga nu al vaak over op messenger zodat ik mijn keyboard kan gebruiken. Gaat veel sneller en hoef ik niet constant mijn gsm in mijn handen te nemen

  hummel003 op 29 juni 2018 17:19
  Ik heb een iPad pro met keyboard en zou het leuk vinden moest WhatsApp ook gewoon op iPad bestaan. Ik ga nu al vaak over op messenger zodat ik mijn keyboard kan gebruiken. Gaat veel sneller en hoef ik niet constant mijn gsm in mijn handen te nemen

  hummel003 op 29 juni 2018 17:19
  Ik heb een iPad pro met keyboard en zou het leuk vinden moest WhatsApp ook gewoon op iPad bestaan. Ik ga nu al vaak over op messenger zodat ik mijn keyboard kan gebruiken. Gaat veel sneller en hoef ik niet constant mijn gsm in mijn handen te nemen

  Nogmaals: voor WhatsApp op de iPad kun je WzPad gebruiken. Werkt als een tierelier.