De slimme omweg die je WhatsApp laat gebruiken op iPad

Sinds de komst van de eerste iPad stelt praktisch iedereen dezelfde vraag: “Kan ik WhatsApp ook gebruiken op een iPad?” Het antwoord: “Ja, maar je moet wel hemel en aarde verzetten om dit goed werkbaar te krijgen.” Tegenwoordig is er een hele praktische omweg die je makkelijk laat appen op Apple’s tablet. heel voor de hand liggend, maar door velen vergeten.

We kunnen er een lang verhaal aan vasthangen en je talloze betaalde apps laten downloaden, maar het enige wat je nodig hebt is een iPad, ongeacht het model, een iPhone en Safari. Voel je al welke richting we opgaan?

WhatsApp op iPad via Safari

Stap 1: open Safari op de iPad. We kunnen concluderen dat Safari het prettigst werkt, maar ligt je voorkeur bij een andere browser zoals Google Chrome, dan werkt het daar vergelijkbaar op. De knoppen zitten alleen op een iets andere plaats.

Stap 2: open web.whatsapp.com op je iPad en je zult zien dat je op de website van WhatsApp uitkomt. De truc is om de desktopversie van de site te laden, zodat de chatdienst denkt dat je op een gewone computer zit. Tik om dit te doen op het deel-icoontje rechtsboven en dan op ‘Vraag om desktopversie’.

Kom je nog steeds op de website van WhatsApp uit? Tik dan in het menu bovenaan op ‘WhatsApp Web’. Werkt het nog steeds niet? Wis dan je cookies en cache via het menu InstellingenSafariWis geschiedenis en websitedata.

Klik/tap voor groter.

Stap 3: Pak je iPhone of Android-toestel erbij. Om WhatsApp Web op iPad te gebruiken moet je eenmalig de QR-code scannen met de telefoon. Hierna is de iPad geautoriseerd en kun je naar hartenlust WhatsAppen op je tablet.

Stap 4 (optioneel): in principe ben je nu gereed om WhatsApp Web op een praktische wijze te gebruiken, maar als je altijd snel toegang wil hebben tot WhatsApp tik je in Safari op ‘Zet in beginscherm’.

Klik/tap voor groter.

Beperkingen WhatsApp op iPad

Er zijn wel enkele beperkingen aan deze methode. Zo ontvang je op de iPad geen pushberichten en kun je geen foto’s versturen, maar wel bekijken. Ook het opnemen van spraakberichten behoort niet tot de mogelijkheid. Het gaat natuurlijk vooral om tekst en dat werkt prima.

One More Thing-hulplijn

Heb jij een brandende vraag? Kom je ergens niet uit of ben je een instelling na de laatste iOS- of macOS-update kwijt? Ga naar de tip-pagina van One More Thing of vraag het de experts op ons forum.

Reageer op artikel:
De slimme omweg die je WhatsApp laat gebruiken op iPad
Sluiten