Weekend poll: de beste iOS 12-functie is…

Door: Raymon Mens - 13 reacties

De grootste aankondiging tijdens WWDC 2018 was ongetwijfeld iOS 12. Apple zei vooral te focussen op meer snelheid voor oudere iPhones en iPads, maar er was ook genoeg ander nieuws.

Wat is volgens jou de beste, nieuwe functie in iOS 12? Stem in onze weekend poll! Een overzicht van nieuwe functies? Bekijk van onze rubriek “Nieuw in iOS 12” waar we nieuwe functies uitgebreid uitlichten.

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een adblocker aan. Dat is natuurlijk prima, maar zet ‘m even uit om te stemmen.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  BlueSky

  “Meer snelheid” ? Is dat een functie? Lijkt me eerder een positief gevolg op andere verbeteringen in iOS

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ik zie die Siri Shortcuts echt wel zitten!

 • Profielfoto
  Spinozo

  De Memoji’s icm FaceTime is natuurlijk de grote winnaar van iOS12. Gek dat dit er niet staat als keuze mogelijkheid.

 • Profielfoto
  proXify

  Snelheid en minder energieverbruik lijkt me de beste feature voor IOS 12 !

 • Profielfoto
  Q-collective

  Spinozo op 9 juni 2018 14:46
  De Memoji’s icm FaceTime is natuurlijk de grote winnaar van iOS12. Gek dat dit er niet staat als keuze mogelijkheid.

  Ben je sarcastisch? Maar als het serieus is bedoelt: dit werkt natuurlijk alleen maar op de iPhone X.

 • Profielfoto
  freewel

  snelheid ja graag, beter energieverbruik ja graag, alleen waarom lees ik nergens meer over de nieuwe privacy tracking features? die vind ik eigenlijk veel interessanter en veel belangrijker

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Grotere snelheid is natuurlijk alleen maar relatief. Ik vraag me echt af of je dat echt merkt. Ik vind FaceTimen met groepen erg leuk en slim vormgegeven. Wordt volgens mij wel een succes. Ziet er volgens mij beter en slimmer uit dan groepsvideochats in andere apps.

  Betere privacybescherming door Facebook en andere spionage-apps de pas af te snijden ook belangrijk, al begreep ik niet zo snel uit de Keynote hoe dat werkt en geen tijd gehad artikelen met uitleg erover te lezen.

  Instellen van maximale tijdsduur van appgebruik voor je kinderen (of je ouders 🤣 of grootouders 😷) ook belangrijk. Mensen met aanleg voor game- of Facebook-verslaving etc en goede voornemens kunnen daarmee ook zichzelf beschermen.

  Idd misschien nu alleen voor iPhone X maar vanaf september ook voor de andere nieuwe iPhones met gezichtsherkenning: die nieuwe Memoji vind ik wél leuk. In tegenstelling tot die domme Animoji die ik echt alleen iets voor kids vindt. 😷

 • Profielfoto
  Niels

  MacAanZee op 9 juni 2018 17:30
  Grotere snelheid is natuurlijk alleen maar relatief. Ik vraag me echt af of je dat echt merkt.

  Ja dat merk je wel degelijk. Zelfs de eerste developer beta draait als een trein, mijn iPhone 7 voelt weer als nieuw en de reserve 5s die ik heb liggen is relatief ook weer vlot.

 • Profielfoto
  Pharris

  Die lang verwachte Dark Mode natuurlijk! 😉

 • Profielfoto
  spacefreek

  Externe navi-apps CarPlay! Eindelijk!

 • Profielfoto
  xaddict

  De mogelijkheid om belletjes en berichtjes als spam te kunnen flaggen 👍🏼

 • Profielfoto
  Melle

  Snelheid? Altijd leuk dat het sneller i.p.v. trager gaat, maar dat is op zich iets waar ik niet zat op te wachten. (iPhone X) als ik eens de 5se van mijn vriendin vast heb, dan vind ik die wel traag in vergelijking met – dus vermoedelijk stellen vooral 5s en SE en 6 gebruikers voor snelheid en dat zijn er vermoedelijk veel!

 • Profielfoto
  steveb

  apple eigen sociale media?

  foto ‘s.  delen
  – met je wil
  – met privacy

  tel daar bij
  iMessage  + emoji + animoji + memoji+

  + facetime group

  doet dit niet denken aan een wereld zonder WhatsApp, …..