Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 juni 2018

Nieuw in watchOS 5: een mini-versie van Safari om je pols

In watchOS 5 heeft Apple iets opmerkelijks gedaan. Safari is beschikbaar op de Apple Watch en kan webpagina’s openen. Je kunt echter niet zomaar iedere website bezoeken. De webbrowser is namelijk beperkt tot de berichten-app, zodat je links in ontvangen iMessage-berichten kunt openen.

Voor serieus browsen is het scherm van de Apple Watch natuurlijk veel te klein, maar daarom past Apple een aantal slimme trucjes toe. Zo wordt de reader-weergave waar mogelijk automatisch geladen.

Mini-internet om je pols

Bij het openen van een artikel, wordt automatisch de reader-weergave getoond. Werkt dat niet goed? Dan kun je de weergave uitzetten door stevig op het scherm te drukken om de gewone website te laten tonen. Wij kregen tijdens het testen flashbacks naar de originele iPhone in een wereld zonder responsive websites. Het is veel zoomen door dubbel op het scherm te tikken, maar het werkt wel.

Een artikel met en zonder reader-weergave op de Apple Watch – Klik/tap voor groter.

Natuurlijk dient dit vooral om snel een artikel dat je via de Berichten-app toegestuurd krijgt te kunnen lezen. De mini-versie van Safari ondersteunt op de Apple Watch geen audio of video en ook JavaScript werkt erg beperkt. Het is echter genoeg voor een vluchtige blik op een link of een conversatie op Twitter. Natuurlijk helpt met moderne web met cookie-popups en zwevende banners niet mee, maar het is op zijn minst bruikbaar.

YouTube werk niet – Klik/tap voor groter.

Meer watchOS 5…


watchOS 5 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in watchOS 5 meer nieuwe, handige functies die straks op je Apple Watch beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Nieuw in watchOS 5: een mini-versie van Safari om je pols
Sluiten