Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juni 2018

Nieuw in watchOS 5: aanpasbaar bedieningspaneel

Het zijn de kleine dingen die het doen en dat geldt zeker voor Apple’s software-updates van dit jaar. In watchOS 5 komt een kleine, maar toch handige functie. Je kunt het bedieningspaneel (control center) naar eigen smaak aanpassen.

Dat wil zeggen: je kunt de volgorde van de knoppen wijzigen. De Apple Watch is nog niet zo ver als de iPhone waar je de inhoud van het paneel kunt wijzigen en knoppen kunt toevoegen of verwijderen.

watchOS 5 bedieningspaneel naar eigen smaak

Door het kleine scherm van de Apple Watch passen niet alle knoppen in beeld. Dat zorgt ervoor dat je favoriete functie mogelijk onderaan het scherm staan. In de nieuwe versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch kun je in ieder geval de knoppen die je het vaakst gebruikt altijd bovenaan in beeld zetten.

Klik/tap voor groter.

Het verplaatsen van een knop werkt net als het verplaatsen van app-iconen op je iPhone. Na kort vasthouden, beginnen de knoppen te bewegen en vervolgens kunnen ze verplaatst worden.

Meer watchOS 5…


watchOS 5 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in watchOS 5 meer nieuwe, handige functies die straks op je Apple Watch beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Nieuw in watchOS 5: aanpasbaar bedieningspaneel
Sluiten