watchOS 5 verklapt komst Apple Watch Series 4

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Krijgen we in september wel of geen nieuwe Apple Watch? Het antwoord is dat we definitief een Apple Watch Serie 4 krijgen, nouja, om precies te zijn vier nieuwe modellen. Dat blijkt uit verwijzingen naar nog onaangekondigde horloges in watchOS 5.

De bètaversie van het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch bevat namelijk hardwareprofielen voor een Watch4.1, Watch4.2, Watch4.3 en Watch4.4. Deze modellen zijn nog niet op de markt, want de huidige Apple Watch Series is intern bekend als de Watch3.1, Watch3.2, Watch3.3 en Watch3.4.

Apple Watch Series 4

Het lijkt dus vrijwel zeker over de Apple Watch Series 4 te gaan. Die komt naar verwachting tegelijk uit met watchOS 5, in september. We weten door een aantal lekken en geruchten al het nodige over de volgende Apple Watch. Zo zou het apparaatje een scherm hebben dat 15 procent groter is. Apple bereikt dit naar verluidt door de randen dunner te maken, waardoor het horloge fysiek even groot blijft.

Dat is goed nieuws voor iedereen die (net als de schrijver van dit artikel…?) veel geld heeft uitgegeven aan een collectie Apple Watch-bandjes, want die blijven gewoon passen. Naast het grotere scherm, zou de Apple Watch Series 4 ook geen mechanische knoppen meer hebben.
Apple Watch Series 4

September is voor kopers van de eerste Apple Watch uit 2014 een prima gelegenheid om te upgraden. watchOS 5 ondersteunt de eerste generatie Apple Watch (bekend als ‘series 0’) immers niet meer. De oude Apple Watch was eigenlijk al behoorlijk traag geworden met watchOS 4. Een upgrade naar een nieuwe Watch met groter scherm lijkt dit jaar echt de moeite waard.

Vier modellen

Het is vrij gebruikelijk dat verwijzingen naar nieuwe apparaten opduiken in bèta-software. Apple zal watchOS 5 nu al op de eerste proefmodellen van de Apple Watch Series 4 aan het testen zijn. De vier verschillende modellen staan voor de 38- en 42-mm variant van de Watch. Die is er met en zonder 4G-ondersteuning. Zo kom je aan vier modellen. Hopelijk kunnen we dit jaar ook in Nederland een 4G Watch kopen. Helaas ontbreekt concreet nieuws daarover nog.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  hagar2008

  Die impressie van series 4 ziet er alvast stukken beter uit dan series 3. Maar toch vind ik het een lelijk vierkant lomp ding.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Eens met Hagar2008; zolang er geen ronde versie komt met echte wijzers en een week accutijd (dat kan: Google maar eens op Zetime), komt er voor mij geen AppleWatch!

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Fijn dan Apple gewoon bij een vierkante scherm blijft. (Die ronde hoekjes vergeef ik ze.) En oude bandjes zullen dan ook gewoon passen.

  Als de 4G verbinding hier in NL eindelijk wordt ondersteund is het misschien tijd voor een upgrade.

 • Profielfoto
  html-junky

  Nee, geen ronde Watch, want dat is zo gewoontjes dan valt het design weg tussen de miljoenen andere horloges.. en met een vierkant scherm kan je veel effectiever met je content aan de slag

 • Profielfoto
  sonic1984

  @Raymon Mens: ik zie volgens mij af en toe dat jullie verwijzen naar de “Originele Apple Watch uit 2014”. Hij werd misschien in dat jaar aangekondigd, maar ik weet nog goed dat ik 24 april 2015 naar Londen was om er eentje te halen op release dag. Lijkt me dus logischer dat er gesproken wordt over de originele Apple Watch uit 2015.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Het hoekige ontwerp mag dan “eigenzinnig” lijken. Een beetje meer keus qua vormgeving zou fijn zijn. Alternatieven zijn legio. De Garmin 5S, heeft precies dezelfde sensoren, een rond ontwerp en een week batterij.

 • Profielfoto
  kasuja

  Pjotr op 20 juni 2018 09:23
  Het hoekige ontwerp mag dan “eigenzinnig” lijken. Een beetje meer keus qua vormgeving zou fijn zijn. Alternatieven zijn legio. De Garmin 5S, heeft precies dezelfde sensoren, een rond ontwerp en een week batterij.

  Klopt. Maar het is geen Apple Watch en dat houd een hoop mensen tegen.
  Je hoort de laatste tijd wel vaker ik wil product X maar dan van Apple.

 • Profielfoto
  kasuja

  Ik ben benieuwd of series 4 niet meer afhankelijk is van een iPhone om hem aan de praat te krijgen.

  Als het Apple lukt om van de Apple Watch een op zichzelf staand apparaat te maken zal het ze een hoop nieuwe klanten opleveren.

 • Profielfoto
  kasuja

  Ruud Ravenhorst op 20 juni 2018 08:27
  Eens met Hagar2008; zolang er geen ronde versie komt met echte wijzers en een week accutijd (dat kan: Google maar eens op Zetime), komt er voor mij geen AppleWatch!

  NIET rond is een efficiënte vorm als je veel data wil weergeven. We hebben ook geen ronde of driehoekige computerschermen.;)

  Hoe dan ook… Vierkant, rechthoekig of rond maakt mij persoonlijk niet zo veel uit het gaat mij meer om de functionaliteit van het apparaat.

   

 • Profielfoto
  T1001

  Ik heb dit ook al ontdekt in iOS 12:

 • Profielfoto
  cornorge

  Pjotr op 20 juni 2018 09:23
  Het hoekige ontwerp mag dan “eigenzinnig” lijken. Een beetje meer keus qua vormgeving zou fijn zijn. Alternatieven zijn legio. De Garmin 5S, heeft precies dezelfde sensoren, een rond ontwerp en een week batterij.

  Koop die dan, probleem opgelost.

  Pjotr op 20 juni 2018 09:23
  Het hoekige ontwerp mag dan “eigenzinnig” lijken. Een beetje meer keus qua vormgeving zou fijn zijn. Alternatieven zijn legio. De Garmin 5S, heeft precies dezelfde sensoren, een rond ontwerp en een week batterij.

  Pjotr op 20 juni 2018 09:23
  Het hoekige ontwerp mag dan “eigenzinnig” lijken. Een beetje meer keus qua vormgeving zou fijn zijn. Alternatieven zijn legio. De Garmin 5S, heeft precies dezelfde sensoren, een rond ontwerp en een week batterij.

   

 • Profielfoto
  Jorik

  T1001 op 20 juni 2018 10:27
  Ik heb dit ook al ontdekt in iOS 12:

  Dat heb ik in iOS11 ook, met een iets ander icoontje. Je kunt vanuit een foto een foto-watchface maken.

 • Profielfoto
  Absrnd

  Al dat gel*l over vierkant of rond !

  hij moet juist dunner worden:)

 • Profielfoto
  MevalonicAcid

  Absrnd op 20 juni 2018 13:05
  Al dat gel*l over vierkant of rond !

  hij moet juist dunner worden:)

  Iets dunner, volledig mee akkoord!:)

  En dat tikkeltje meer accu tijd…

 • Profielfoto
  sunapple

   

  Ruud Ravenhorst op 20 juni 2018 08:27
  Eens met Hagar2008; zolang er geen ronde versie komt met echte wijzers en een week accutijd (dat kan: Google maar eens op Zetime), komt er voor mij geen AppleWatch!

  Google zelf maar eens! 3 dagen als smartwatch en de rest van de maand alleen de mechanische wijzers. Als je het even realistisch bekijkt is de Apple Watch met AMOLED scherm en alle functies gewoon niet beter te maken op het gebied van batterij zonder ergens een compromis te sluiten. Daarbij zie ik het nut van de mechanische wijzers niet in. Je kan nog lang wachten op je ideale smartwatch…

   

 • Profielfoto
  Melle

  Dat zal mijn eerste watch worden – vorig jaar mij kunnen inhouden nog, omdat 4G watch niet ondersteund wordt in België. Hopelijk deze wel snel…

 • Profielfoto
  yourt

  Melle op 21 juni 2018 09:14
  Dat zal mijn eerste watch worden – vorig jaar mij kunnen inhouden nog, omdat 4G watch niet ondersteund wordt in België. Hopelijk deze wel snel…

  Inderdaad: competitie, dunnere randen,… interesseren me niet. kan ik mijn eerste Watch houden ook. Langere batterijduur én 4G bij die gps, anders zal het voor 2019, Watch 5,… -zijn. Als de 4de operator Iliad wordt bij ons, zou het snel kunnen gaan met de 4G watch en de tarieven ervoor…