Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 juni 2018

watchOS 5 verklapt komst Apple Watch Series 4

Krijgen we in september wel of geen nieuwe Apple Watch? Het antwoord is dat we definitief een Apple Watch Serie 4 krijgen, nouja, om precies te zijn vier nieuwe modellen. Dat blijkt uit verwijzingen naar nog onaangekondigde horloges in watchOS 5.

De bètaversie van het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch bevat namelijk hardwareprofielen voor een Watch4.1, Watch4.2, Watch4.3 en Watch4.4. Deze modellen zijn nog niet op de markt, want de huidige Apple Watch Series is intern bekend als de Watch3.1, Watch3.2, Watch3.3 en Watch3.4.

Apple Watch Series 4

Het lijkt dus vrijwel zeker over de Apple Watch Series 4 te gaan. Die komt naar verwachting tegelijk uit met watchOS 5, in september. We weten door een aantal lekken en geruchten al het nodige over de volgende Apple Watch. Zo zou het apparaatje een scherm hebben dat 15 procent groter is. Apple bereikt dit naar verluidt door de randen dunner te maken, waardoor het horloge fysiek even groot blijft.

Dat is goed nieuws voor iedereen die (net als de schrijver van dit artikel…?) veel geld heeft uitgegeven aan een collectie Apple Watch-bandjes, want die blijven gewoon passen. Naast het grotere scherm, zou de Apple Watch Series 4 ook geen mechanische knoppen meer hebben.

September is voor kopers van de eerste Apple Watch uit 2014 een prima gelegenheid om te upgraden. watchOS 5 ondersteunt de eerste generatie Apple Watch (bekend als ‘series 0’) immers niet meer. De oude Apple Watch was eigenlijk al behoorlijk traag geworden met watchOS 4. Een upgrade naar een nieuwe Watch met groter scherm lijkt dit jaar echt de moeite waard.

Vier modellen

Het is vrij gebruikelijk dat verwijzingen naar nieuwe apparaten opduiken in bèta-software. Apple zal watchOS 5 nu al op de eerste proefmodellen van de Apple Watch Series 4 aan het testen zijn. De vier verschillende modellen staan voor de 38- en 42-mm variant van de Watch. Die is er met en zonder 4G-ondersteuning. Zo kom je aan vier modellen. Hopelijk kunnen we dit jaar ook in Nederland een 4G Watch kopen. Helaas ontbreekt concreet nieuws daarover nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
watchOS 5 verklapt komst Apple Watch Series 4
Sluiten