Red Together: Vodafone komt met gezinsabonnement

Door: Raymon Mens - 9 reacties
vodafone fancy algemeen alt 16x9
Afbeelding via: Vodafone

Vodafone heeft een nieuw abonnement genaamd Red Together geïntroduceerd. Het is een gezamenlijke bundel voor gezinnen, families en vrienden. Het bevat een pot data van maximaal 160 GB die met maximaal vijf anderen kan worden gedeeld.

Red Together kent één groepsbeheerder. Die sluit het abonnement af en betaalt € 45 voor 40 GB data met onbeperkt bellen en sms’en. Wanneer een tweede abonnee aansluit, wordt de beschikbare hoeveelheid data verhoogd naar 80 GB. Die kan vervolgens met maximaal vijf gebruikers gedeeld worden.

Maximaal 160GB data om te delen

Iedere extra gebruiker die bij het abonnement aansluit, deelt dezelfde pot data en kost € 15 per maand bovenop het basistarief van € 45. Als er ook een Ziggo-abonnement met een minimale snelheid van 30Mbit/s op het adres actief is, wordt de hoeveelheid data verdubbeld. Zo ontstaat maximaal 160 GB data die met vijf gebruikers gedeeld kan worden. De beheerder krijgt dat bovendien € 5 korting op het totaalbedrag.

Vodafone Together
Klik/tap voor groter.

Tot slot kan de beheerder van het abonnement de hoeveelheid data zelf verdelen. Het is ook mogelijk om de datatoegang van een bepaald gezinslid op pauze te zetten. Volgens de provider kunnen niet alleen families en gezinnen een abonnement delen, maar kunnen ook groepen vrienden Red Together gebruiken. Op hetzelfde adres wonen is niet nodig.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  juwlez

  Vind het maar een raar iets. Je kunt Red Together alleen activeren als de Red Together en Red Together Extra abonnementen onder één contract of klantnummer vallen. Dat betekent dat je mogelijk een contract moet overdragen oftewel een administratieve rompslomp (en kosten) en daarnaast loopt ieders contract op een ander moment af, blijf je bezig.

 • Profielfoto
  JJmac

  Maw incl Ziggo korting toch nog 85 eur voor ons gezinnetje.

 • Profielfoto
  SMac

  @JJmac: ik denk dat jij het dan over 4 personen hebt, als in 45 euro plus 3x 15 euro minus 5 euro? Zou het niet 5 euro per persoon korting zijn? Dan is het nog 70 euro, maar toch. Niet dat het zo staat gemeld, maar zo werkt het nu wel.

  Misschien heb ik het mis, maar ik heb nu  voor 4 personen Red Essential voor 68 euro per maand (4x 17 euro (22 euro minus 5 euro ziggo korting)). Daarbij 3 Gb data wat verdubbeld wordt tot 6 Gb per persoon.

  Als die 5 euro korting per persoon zou zijn dan zouden we voor 2 euro meer per maand er allemaal 34 Gb op vooruit gaan… denk ik.

  Ga even bellen:-)

 • Profielfoto
  SMac

  Zojuist gebeld, inderdaad 85 euro… even overwegen of die 34 Gb extra pp die 17 euro extra waard is… niemand die op dit moment te kort komt, maar het is wel lekker:-)

 • Profielfoto
  lammertdejong

  Kan alleen bij 2 jarig abonnement helaas…

 • Profielfoto
  xaddict

  Je hebt toch ook onbeperkt alles voor €25 bij sommige providers? Of bestaat dat niet meer?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Op hetzelfde adres wonen is niet nodig.

   

  Kan men als belg ook toevoegen bij zo een groep ?

   

 • Profielfoto
  Nicci1964

  Wat moet je in gods naam met 160 Gb. Waarom geen keuze vanaf bijvoorbeeld 10 Gb en dan steeds een stapje hoger. Wij gebruiken met ons 4 persoons gezin ca 4 Gb per maand. Zo wie zo belachelijk dat je iedere maand ongebruikte Gb kwijt bent maar o wee als je een keer enkele Mb’s meer gebruikt. Het blijven geldwolven.

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Vorige week belde ik met tele2, nu t-mobile. Volgens mij wordt dat onbeperkt abonnement nog steeds geleverd. Mijn iphone dient nog steeds als vervanging van een echte thuis aansluiting voor internet. Ik gebruik mijn iphone als hotspot wanneer mijn meiden er zijn. Zo stook ik vaak 10 gig of meer per dag, maar ik ben wel klaar voor 25 euro per maand. Dat lukt niet met een red abonnement. 85 euro voor 160 gig… dat is bijna 50 cent per gb per maand. Terwijl mijn abonnement elke dag 5 gig klaar zet, waar je met een sms steeds per 1gb nieuw mag bijzetten. Dus 150 gb per maand voor 25 euro, plus extra indien nodig. Dat is ongeveer 17 cent per gb, per maand. Nogal een verschil, zeker wanneer je darbij telt dat je ook nog een dure ziggo thuisaansluiting hebt…