Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 17 juni 2018

Tim Cook bezocht Amsterdam dit weekend: “Fijn om terug te zijn”

Apple-CEO Tim Cook bracht afgelopen weekend een bezoek aan onze hoofdstad om er “de rijke historie en creatieve energie” te proeven. In een Tweet van Cook was te lezen dat hij een rondvaart maakte op de grachten, samen met historicus Koen Kleijn en iPhone-fotografe Annet de Graaf.

Rondvaart met iPhone-fotografe

Cook werd tijdens de rondvaart onder andere begeleid door Annet de Graaf. Annet is als iPhone-fotografe vooral bekend door haar razend populaire website Snapthecity. De site dient als bron voor vele foto’s van Amsterdam en omstreken. Zelf omschrijft ze haar ervaring met iPhone-fotografie als ‘puur’. Ze heeft niets dan lof voor haar iPhones die haar al zo’n negen jaar in staat stellen om het moment vast te leggen voor het voorbij is. Naast haar werk op de website heeft Annet onlangs haar eerste fotoboek gepubliceerd. De prachtige foto’s in het boek zijn allemaal met een iPhone 7 en 8 Plus gemaakt.

Van Gogh Museum

Naast de rondvaart bracht Cook een bezoek aan het Van Gogh museum. Hij kreeg daar een rondleiding door Van Gogh-kenner Louis van Tilborgh. Op het moment van schrijven was nog niet bekend wat Cook verder nog van plan was in Amsterdam, al zal hij vast wel even lang het Leidseplein zijn gegaan om een bezoekje te brengen aan onze Mokumse Apple Store. Cook verbleef in het Conservatorium Hotel, vlakbij het museum.

Cook bracht in 2016 ook al een bezoek aan onze hoofdstad. Destijds was dat voor een vraaggesprek op StartupFest Europe. Of Cook op zaterdag ook nog een bezoekje heeft gebracht aan de Utrecht Pride is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook bezocht Amsterdam dit weekend: “Fijn om terug te zijn”
Sluiten