Jelle van Es
Jelle van Es App Store 11 juni 2018
Leestijd: 2 minuten

E3: Bethesda brengt The Elder Scrolls: Blades naar de iOS

Deze week wordt in Los Angeles de jaarlijkse E3-beurs gehouden. Tijdens dit evenement kondigen uitgevers aan met welke games ze bezig zijn en wanneer de titels uitkomen. Het draait vooral om console- en PC-games en iOS krijgt weinig aandacht. Gelukkig is er zo nu en dan een uitzondering. Zo werkt uitgever Bethesda aan The Elder Scrolls: Blades voor de iPhone en iPad.

Console-ervaring op je iPhone en iPad

Games in The Elder Scrolls zijn vaak grote RPG’s, waarbij je enorme avonturen kunt beleven. De meest recente game in de reeks is Skyrim die in 2011 uitkwam. Ook wordt er nu gewerkt aan The Elder Scrolls VI, maar die release laat nog lang op zich wachten. Vanaf deze herfst kun je dus wel aan de slag met The Elder Scrolls: Blades, die uitkomt op de iPhone. Het wordt een free-to-play-avontuur, maar dan wel eentje die je veel vrijheid moet geven.

The Elder Scrolls: Blades
Klik/tap voor groter.

Uitgever Bethesda beschrijft The Elder Scrolls: Blades als “een console-ervaring op je iOS-apparaat”. De game geeft je de mogelijkheid om vrij rond te lopen in de wereld of aan de slag te gaan in één van de verschillende dungeons die de game kent. Daarbij kun je vrij vechten. Je kunt gebruik maken van wapens zoals zwaarden, maar het is ook mogelijk om aan de slag te gaan met magie.

The Elder Scrolls: Blades
Klik/tap voor groter.

Terwijl je speelt, zul je experience-punten verzamelen en daarmee maak je je personage beter. Ook kun je op verschillende plekken loot scoren om zo betere wapens en uitrusting te voorzien. De game is zowel in portrait als in landscape-modus speelbaar, waardoor het ideaal is om er even in de trein bij te pakken. De game komt deze herfst uit, maar als je niet kunt wachten, is het nu alvast mogelijk om je te registreren voor een vroege versie van de game.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
E3: Bethesda brengt The Elder Scrolls: Blades naar de iOS
Sluiten