Telenet start uitrol bellen via 4G en Wi-Fi in België

Door: Raymon Mens - 2 reacties
telenet

De Belgische provider Telenet start de uitrol van bellen via 4G (VoLTE) en Wi-Fi (VoWIFI). Momenteel kunnen klanten alleen via het 2G- en 3G-verbinding bellen, maar binnen enkele weken moeten de nieuwe mogelijkheden actief zijn voor een aantal toestellen waaronder de iPhone X.

Volgens Telenet start de uitrol in de zomer. Klanten met een iPhone X, Samsung Galaxy S8 & S9 zijn het eerst aan de beurt. Het aantal compatibele toestellen zal daarna verder uitgebreid worden. Telenet is naar eigen zeggen de eerste provider die VoLTE en VoWIFI aanbiedt.

Voordelen bellen via 4G en Wi-Fi

Een belangrijk voordeel van bellen via 4G is dat de snelle data­verbinding beschikbaar blijft tijdens telefoon­gesprekken. Momenteel wordt de 4G-verbinding bij spraakoproepen nog teruggeschakeld naar 2G of 3G. De verbinding komt ook binnen enkele seconden tot stand.

Bellen via Wi-Fi is voornamelijk binnenshuis -waar het bereik niet altijd even goed is- nuttig. Bij slecht bereik wordt automatisch overgeschakeld op VoWiFi en zoekt de telefoon via het Wi-Fi verbinding met de provider. Een Wi-Fi-verbinding met snelheid van 1Mbit/s is hiervoor voldoende.

Bellen via 4G en Wi-Fi inschakelen op iPhone

Telenet mikt op 100.000 actieve gebruikers tegen eind 2018. Klanten krijgen een sms wanneer hun toestel geselecteerd wordt. Je kunt bellen via Wi-Fi en 4G daarna inschakelen. Dat gaat op iOS als volgt:

 • Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Telefoon’ > ‘Bellen via wifi’ en schakel ‘Bellen via wifi’ in.
 • Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Mobiel netwerk’ > ‘Opties mobiele data’ > ‘Schakel 4G in’ en tik op ‘Gesprekken en data’.
Bellen via 4G en WiFi iPhone
Klik/tap voor groter.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Het voordeel is wederzijds, de klant heeft een beter bereik en de provider houdt meer capaciteit over voor andere gebruikers.

 • Profielfoto
  DaveVanCauwenberghe

  Werkt al op m’n iPhone 7, het verschil via 4G is enorm.