SYMFONISK: Sonos en IKEA maken samen speakers

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Bijna zes maanden nadat IKEA en Sonos aankondigden om samen producten te gaan maken, krijgen we nu een voorproefje. Het gaat om een nieuwe lijn met slimme speakers genaamd SYMFONISK. De uiteindelijke producten zijn nog niet af, maar er zijn al een aantal prototypes klaar.

Hoewel er nog geen uiteindelijke producten te zien zijn, belooft het Zweedse woonwarenhuis wel dat alle SYMFONISK-speakers volledig werken met het Sonos-ecosysteem. Ze krijgen dus ondersteuning voor multiroom-audio via de Sonos-app en AirPlay 2. Het worden slimme speakers, ze krijgen dus microfoons voor Amazon Alexa en Google Assistant.

Een blik op de prototypes SYMFONISK

Er is nog geen beslissing genomen over de definitieve vorm van de speakers, maar het lijkt erop dat IKEA een aantal simpele Sonos-varianten gaat maken. Op onderstaande foto is een prototype te zien dat gemakkelijk aan de muur is te bevestigen. Onderaan staat een Sonos Play 5, die wordt al verkocht.

IKEA Sonos
Klik/tap voor groter.

Het hoeft echter niet bij speakers voor in huis te blijven. De bedrijven denken ook aan modellen voor buiten en draagbare speakers die je overal in huis kunt plaatsen. Alle opties staan dus nog nog open.

IKEA Sonos
Klik/tap voor groter.

IKEA en Smart Home

IKEA produceert steeds meer apparaten voor een slim huis. Denk aan slimme TRADFRI-lampen die je met een afstandbediening of app kunt bedienen, maar ook aan een eigen lijn Bluetooth-luidsprekers die losstaat van de samenwerking met Sonos.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    NASI-GORENG

    ach ja ook voor buiten….nergens meer rust g-terror een mafkees kan op afbetaling een setje van 300 watt kopen en de hele buurt in de stress jagen met z’n favo muziekjes…zelfde als een figuur die een snelle wagen kan kopen en een zware voet heeft…dat wordt dan een dodelijk-waffen…mijn god waar gaan we heen als we de beheersing verliezen…