Huub Everstijn
Huub Everstijn Accessoires 18 juni 2018
Leestijd: 2 minuten

Sonos wil volledige Siri-ondersteuning in zijn speakers

Eerder deze maand presenteerde Sonos een nieuwe, relatief goedkope soundbar. Uiteraard met AirPlay 2-ondersteuning, maar de speakerfabrikant wil nog hechter met Apple samenwerken. In een interview met The Verge vertelt Sonos-CEO Patrick Spence dat hij diepere Siri-integratie wel ziet zitten.

Nieuwe speakers van Sonos werken al met Amazon Alexa en dit jaar ook met Google Assistant. Binnenkort komt er ook ondersteuning voor Siri, maar dat is niet wat je ervan zou verwachten.

Siri-integratie

Via Alexa of Google Assistant kun je de speaker direct opdrachten geven, maar met Siri is dat net even anders. Je moet namelijk je iPhone of iPad opdracht geven om muziek af te spelen op de Sonos. Dat is geen échte integratie met het speakersysteem, maar gewoon een bestaande optie van AirPlay 2.

Sonos AirPlay2
Klik/tap voor groter.

Op de vraag of Sonos in de toekomst wel directe Siri-integratie krijgt, was het antwoord van Spence simpel. “Dat is aan Apple en of ze plannen hebben om de Siri API vrij te geven. We voeren hier actief gesprekken over met Apple”. Of Apple’s virtuele assistent ooit direct op externe speakers zal werken, is als je het ons vraagt twijfelachtig. Het bedrijf uit Cupertino zou hiermee namelijk de positie van zijn eigen HomePod schaden. Spence blijft echter positief en hoopt door de goede relatie met Apple hierin een beetje geluk te hebben. Apple matst Sonos wel vaker, want de Amerikaanse speakermaker kreeg als een van de eerste fabrikanten directe ondersteuning voor Apple Music in zijn app. cheapigfollowers

Sonos en Dolby Atmos

In het interview komt ook de vraag aan bod of Sonos-speakers ooit ondersteuning voor Dolby Atmos krijgen. De Apple TV krijgt dit later dit jaar wel met tvOS 12 en het staat hoog op het verlanglijstje van gebruikers met een serieuze Home Cinema-set. AppleTV met tvOS 12 later dit jaar wel gaat krijgen. Hoewel veel gebruikers dit graag op hun soundbar willen zien, ziet Spence er weinig is. Hij denkt niet dat het de geluidskwaliteit genoeg verbetert om ermee aan de slag te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sonos wil volledige Siri-ondersteuning in zijn speakers
Sluiten