Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 6 juni 2018

Sonos Beam: nieuwe smart soundbar met HDMI

De Sonos-familie is weer een stukje groter geworden. Vandaag is namelijk de Sonos Beam onthuld, een nieuwe smart soundbar die met een prijs van € 449 een stuk goedkoper is dan de Sonos Playbar of Playbase (beiden € 799).

Ook op andere gebieden valt de Sonos Beam op. Zo is de speaker maar 65 centimeter lang, waardoor hij niet over de rand van je meubel steekt. Aansluiten via een HDMI-kabel. Sonos gebruikt HDMI ARC (Audio Return Channel) om te zorgen dat alle apparaten die op je TV aangesloten zijn ook via de soundbar werken. De gewone afstandsbediening blijft bruikbaar.

Sonos Beam van binnen

Aan de binnenkant van de speaker is één tweeter te vinden, daarnaast zijn er vier full-range woofers voor de middentonen en drie passive radiators voor de diepe bassen. De Sonos Beam is ook een slimme speaker, want er zijn vijf microfoons aanwezig. Eerder werd al aangekondigd dat ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant onderweg is. In Nederland hebben we daar helaas nog maar weinig aan. Op de achterkant vinden we verder netwerkpoort voor een bekabelde aansluiting, maar de Beam werkt ook via Wi-Fi.

Sonos Beam lifestyle plaatje
De soundbar is gemaakt voor onder de TV of aan de muur – Klik/tap voor groter.

Net als alle nieuwe Sonos-speakers, heeft de Beam aanraakgevoelige knoppen aan de bovenkant. Je kunt het volume aanpassen, nummers overslaan, afspelen/pauzeren en de microfoon uitschakelen. Een LED-indicator geeft status, mute-stand en voice feedback aan. Natuurlijk ondersteunt de speaker in de toekomst AirPlay 2. Volgens Sonos arriveert dat in juni als software-update.

Vanaf 17 juli verkrijgbaar

Sonos Beam is vanaf 17 juli wereldwijd verkrijgbaar voor een prijs van € 449. Hij is vandaag al te reserveren op de website van de speakerfabrikant. Je kunt kiezen uit een zwarte of witte variant, alle twee met een matte afwerking.

De Beam is een stuk compacter dan de Playbar en Playbase – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sonos Beam: nieuwe smart soundbar met HDMI
Sluiten