Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 juni 2018

Simyo verhoogt 4G-snelheid voor alle klanten

Goed nieuws voor klanten van Simyo. De virtuele sim-only provider heeft de 4G-snelheid voor al zijn abonnees verhoogd van 150Mbit/s naar 225Mit/s. De wijziging is al op 4 juni ingegaan, maar de provider heeft hier niet over gecommuniceerd.

Het gaat specifiek om de downloadsnelheid. De uploadsnelheid is niet verhoogd en blijft op 75Mbit/s. Dit zijn natuurlijk theoretische snelheden die gehaald worden onder de meest gunstige omstandigheden. In de praktijk kunnen klanten rekenen op 20Mbit/s download en 10Mbit/s upload.

Simyo wel, Telfort niet

Simyo is net als Telfort een dochterbedrijf van KPN. Telfort heeft zijn 4G-snelheid echter niet verhoogd en zit nog op maximaal 150Mit/s. Door de snelheidsverhoging biedt Simyo nu een even hoge maximale snelheid aan als moederbedrijf KPN. Ook is er geen verschil meer met andere providers zoals Vodafone, Tele2 en T-Mobile.

Klik/tap voor groter.

4G is in Nederland al een tijdje de standaard voor mobiele netwerken. Binnen enkele jaren komt 5G echter om de hoek kijken. Nederlandse providers zijn op kleine schaal tests aan het uitvoeren. Simyo-moederbedrijf KPN zelfs op een groot aantal plaatsen in Nederland, waaronder Rotterdam, Amsterdam, Helmond en een aantal kleine dorpjes in Drenthe. Wij hebben onlangs op een rij gezet hoe ver Nederlandse providers met 5G zijn en welke experimenten ze precies uitvoeren. (Zie → 5G in Nederland: dit doen onze providers)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Simyo verhoogt 4G-snelheid voor alle klanten
Sluiten