Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juni 2018

Publieke bètaversie iOS 12 en tvOS 12 beschikbaar

Dat is snel! Een week na de tweede testversie voor ontwikkelaars, heeft Apple de eerste publieke bèta van iOS 12 en tvOS 12 uitgebracht. Vanaf nu kun je de nieuwe versie van het besturings­systeem voor iPhone en iPad zelf testen, ook als je geen ontwikkelaar bent. Voor de Apple TV is een publieke bèta van tvOS 12 beschikbaar.

iOS 12 bevat talloze vernieuwingen voor voornamelijk de iPhone. Apple focust op snelheid, stabiliteit en diverse verfijningen en nieuwe functies. Er zijn weinig vernieuwingen op iPad-gebied, maar de verbeteringen op het gebied van snelheid komt oude tablets ook zeker ten goede.

Back-up maken en publiek bèta iOS 12 installeren

Natuurlijk is het altijd raadzaam apparaten goed te back-uppen voor het installeren van publieke bètaversies. Maak van je iPhone of iPad een back-up via iTunes of iCloud. Open daarna beta.apple.com op je iOS-apparaat en installeer het profiel. Na een reboot verschijnt iOS 12 op de gebruikelijke plaats bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

Klik/tap voor groter.

Nieuw in iOS 12

De afgelopen tijd hebben we veelvuldig geschreven over grote en kleine nieuwigheden in iOS 12. Een overzicht van de belangrijkste zaken is onder de rubriek nieuw in iOS 12 te vinden. Bekijk zeker deze functies en probeer ze zelf:

Ook bèta tvOS 12 beschikbaar

Apple stelt ook een publieke bèta van tvOS 12 beschikbaar. Je kunt het eenvoudig installeren door je via beta.apple.com aan te melden en de voorwaarden voor het bètaprogramma te accepteren. Log vervolgens met hetzelfde Apple ID om op je Apple TV en ga naar InstellingenSysteemSoftware-updates om de publieke bèta te installeren.

apple tv beta
Klik/tap voor groter.

Installeren of niet?

We hebben de afgelopen tijd de developer beta’s van iOS 12 geprobeerd en konden niet klagen over de stabiliteit. Ook de accuduur was op een iPhone X niet merkbaar minder dan met iOS 11.4. Toch kunnen er met een dergelijke testversie altijd problemen ontstaan met apps van Apple of externe apps. Heb je een iPhone, iPad of iPod die je niet dagelijks gebruikt? Installeer daar dan de publieke bèta op.

Een publieke bèta installeren op een apparaat dat je dagelijks gebruikt is niet aan te raden. De publieke bèta van tvOS 12 bevat erg weinig veranderingen en kan zonder al te veel ongemak geïnstalleerd worden op een Apple TV.

Reageer op artikel:
Publieke bètaversie iOS 12 en tvOS 12 beschikbaar
Sluiten