Raymon Mens
Raymon Mens App Store 27 juni 2018

Pokémon Quest: teleurstellend avontuur met blokkerige Pokémon

Er is een nieuw Pokémon-avontuur voor iOS en Android beschikbaar. Pokémon Quest is een game met een twist, want de monstertjes zijn erg blokkerig. Het stijltje doet een beetje aan Minecraft denken, maar de gameplay is veel minder vrij.

De game verscheen aanvankelijk op de Nintendo Switch en boekte daar behoorlijk succes. Pokémon Quest is op Nintendo’s eigen platform al meer dan 2 miljoen keer gedownload en nu kun je de game ook in de App Store vinden. Het is wel iets compleet anders dan Pokémon GO en stelt wat ons betreft een beetje teleur.

Een teleurstellende expeditie in Pokémon Quest

In Pokémon Quest ga je als trainer in de dop op avontuur op het Tumblecube Island. De game bevat Pokémon uit het Kanto-gebied (bekend van Pokémon Red en Blue) en draait om het verzamelen van de pocket monsters en bijbehorende schatten wat je monstertjes steker mee gemaakt kunnen worden. Je kunt ook bevriend raken met andere Pokémon en daar voordelen uit halen.

Klik/tap voor groter.

Natuurlijk draait het -zoals iedere goede trainer weet- om het zo sterk maken van je Pokémon. Dat doe je door het tegen andere, wilde monsters op te nemen. Omdat de game met één vinger te spelen moet zijn, is veel geautomatiseerd. Je hoeft bij een gevecht bijvoorbeeld alleen de aanvalsmethode te kiezen en de rest gaat automatisch. Je kunt ook wegrennen, maar daar blijft het wel bij. Van écht verkennen is ook geen sprake, want je volgt een vaststaand pad.

Wat blijft er dan nog over? Een beetje gameplay die draait om het opzetten van je kamp en dat te decoreren. Ook kun je dingen doen als eten koken en je imperium met nieuwe pocket monsters uitbreiden. Daarbij kun je natuurlijk bespoedigen met allerlei in-app-aankopen. Leuk vermaak, maar écht spannend is het niet.

Klik/tap voor groter.

Pokémon Quest downloaden

De game is gratis te downloaden in de App Store en vereist minimaal iOS 9. Het spel is tevens voor de iPad geoptimaliseerd en werkt met de iPhone X. Een internetverbinding is vereist om te spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pokémon Quest: teleurstellend avontuur met blokkerige Pokémon
Sluiten