Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 8 juni 2018

Orange België maakt bellen via 4G en Wi-Fi mogelijk

Orange België gaat zijn abonnees zonder twijfel verblijden. Vanaf vrijdag 8 juni kunnen klanten van de Belgische provider namelijk Voice over Wi-Fi (VoWIFI) en Voice over 4G (VoLTE) gebruiken voor mobiele gesprekken.

Orange reageert hiermee razendsnel op concurrent Telenet, dat onlangs de uitrol van bellen via 4G en Wi-Fi startte. Klanten van Telenet kunnen vanaf de zomer VoWIFI en VoLTE, maar bij Orange is het per direct beschikbaar. De iPhone wordt als een van de eerste toestellen ondersteund.

Postpaid abonnement is noodzakelijk

Orange-klanten die gebruik willen maken van het bellen via Wi-Fi of de 4G-verbinding, dienen wel een postpaid abonnement te hebben. In combinatie met een goed signaal kan een telefoonverbinding via 4G worden opgezet. Dat heeft als voordeel dat de snelle dataverbinding beschikbaar blijft tijdens het bellen. Voorheen moest overgeschakeld worden naar 2- of 3G.

Voice over Wi-Fi is vooral handig op plaatsen waar slecht bereik is. Telefoongesprekken worden dan via een bestaande internetverbinding naar het netwerk van de provider gestuurd.

iPhone ondersteunt aanvankelijk alleen VoWIFI

Orange rolt bellen via 4G en Wi-Fi gefaseerd uit. In eerste instantie kunnen klanten met een iPhone 5s of nieuwer alleen VoWIFI gebruiken. VoLTE volgt op een later tijdstip. Android-bezitters met een Galaxy S7 of S7 Edge kunnen meteen bellen via 4G of Wi-Fi. Andere toestellen met Android volgen pas veel later. Orange zegt in gesprek te zijn met diverse fabrikanten, maar kan geen concrete datum noemen.

Bellen via 4G en Wi-Fi inschakelen op iPhone

Je kunt bellen via Wi-Fi en 4G op iOS als volgt inschakelen:

  • Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Telefoon’ > ‘Bellen via wifi’ en schakel ‘Bellen via wifi’ in.
  • Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Mobiel netwerk’ > ‘Opties mobiele data’ > ‘Schakel 4G in’ en tik op ‘Gesprekken en data’.
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Orange België maakt bellen via 4G en Wi-Fi mogelijk
Sluiten