Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg App Store 17 juni 2018
Leestijd: 1 minuut

OpenRCT2: speel de leukste RollerCoaster Tycoon ook op je Mac ?

Er zijn er maar weinig die RollerCoaster Tycoon 2 niet hebben gespeeld. Dit is zonder twijfel de beste uit de reeks en vaak ook ultiem jeugdsentiment. Wil je de game nogmaals beleven, maar heb je geen oude Windows PC? Met OpenRCT2 speel je ‘m alsnog op iedere Mac met minimaal OS X El Capitan.

De installatie is ontzettend makkelijk. Je hoeft er praktisch niets ingewikkelds voor te doen, maar wij leggen je toch graag uit hoe je deze top-game kunt spelen.

Aan de slag met RollerCoaster Tycoon 2 op Mac

Wat heb je nodig? Enkel OpenRCT2 en de bijbehorende spelbestanden van RollerCoaster Tycoon 2. Misschien heb je nog een CD-ROM, maar op een nieuwe Mac(Book) is dat lastig. Je kan hier de officiële demo van de game downloaden. Die werkt met OpenRCT2 als de volledige versie #dithebjenietvanons.

1. Zet de originele installatiebestanden op een logische plek.

2. Download nu de OpenRCT2-app. Dubbelcheck even of je de macOS versie downloadt. Klaagt je Mac over een app van een onbekende ontwikkelaar? Dan klik je rechts op het icoon en kies je voor ‘open’.

Klik/tap voor groter.

3. OpenRCT2 vraagt nu waar de map met de originele spelbestanden staat. Klik de locatie aan die je in stap 1 hebt gekozen.

4. Druk op play en stort weer uren in je eigen digitale pretpark. Veel plezier!

Leuke extra’s in OpenRCT2

OpenRCT2 is niet alleen een loader voor de originele game, maar er zijn ook veel extra’s toegevoegd. Zo is er een multiplayer-modus en zijn een boel graphics geoptimaliseerd voor schermen met een hoge resolutie. Dat is te danken aan het werk van veel vrijwillige ontwikkelaars die dit project in hun vrije tijd hebben opgezet. Petje af!

RollerCoaster Tycoon 2 OpenRCT2
Klik/tap voor groter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OpenRCT2: speel de leukste RollerCoaster Tycoon ook op je Mac ?
Sluiten