Raymon Mens
Raymon Mens App Store 22 juni 2018

NS verkoopt nu alle soorten kaartjes via Reisplanner-app

Vanaf vandaag hebben treinreizigers nog minder reden om in de rij voor de automaat te gaan staan. De NS is namelijk begonnen met de verkoop van allerlei soorten kaartjes via zijn Reisplanner Xtra-app. Voorheen kon je alleen een enkele reis of retour boeken via de app, maar nu is het assortiment flink uitgebreid.

Zo is het nu ook mogelijk om een toeslag voor de Intercity Direct, ICE, een kaartje voor een hond, fiets of een Railrunner-kaartje te kopen. Je kunt met iDEAL of Credit Card betalen en je krijgt direct een e-ticket in de app.

Bijna alle kaartjes via NS Reisplanner-app

Het menu met alle kaartjes is te vinden onder het meer-tabblad, kies daarna voor de optie kaartverkoop. Je kunt praktisch alle soorten kaartjes kopen, alleen geen upgrade van tweede naar eerste klas. Ook is het nog niet mogelijk om een enkele reis of een retourtje met korting te kopen. De app rekent altijd het volle tarief een individuele reizen.

Klik/tap voor groter

De nieuwe opties zijn vooral handig voor incidentele treinreizigers of voor bezitters van een OV-chipkaart die een extra toeslag nodig hebben voor bijvoorbeeld hun fiets of hond. De verkoop van enkeltjes en retourtjes begon al in 2016, maar nu is de functie flink uitgebreid. Je hebt minimaal versie 5.3.0 van de NS Reisplanner voor iOS of Android.

Reageer op artikel:
NS verkoopt nu alle soorten kaartjes via Reisplanner-app
Sluiten