Raymon Mens
Raymon Mens App Store 26 juni 2018

NPO Start-app voor Apple TV beschikbaar

Het heeft even mogen duren, maar de NPO Start-app is nu officieel beschikbaar op de Apple TV. De Publieke Omroep bevestigde al in 2017 tegenover OMT aan een app voor tvOS te werken. Nu is die eindelijk af en kun je de NPO Start-app vinden in de App Store van je Apple TV.

De app is beschikbaar voor de vierde generatie Apple TV uit 2015 en de Apple TV 4K uit 2017. Naast het terugkijken van programma’s kun je met de Apple TV-app ook live naar negen televisiekanalen kijken en alle radiokanalen van de NPO beluisteren. Daarbij krijg je visual radio, dus meer dan een stream met een stilstaand logo.

Mogelijkheden NPO Start op Apple TV

Op Apple’s settopbox doet de NPO-app eigenlijk niet onder voor de iOS-variant. Alle functies, zoals live kijken, een gids, fragmenten en het terugkijken van volledige programma’s, zijn aanwezig. Ook is het mogelijk om in te loggen en zo je favorieten te synchroniseren. Je hoeft geen gebruikersnaam en wachtwoord in te typen, want de app laat je via het web inloggen met een code. Eenmaal ingelogd kun je bijvoorbeeld op een iPhone beginnen met kijken, de app afsluiten en het programma in de woonkamer op je Apple TV hervatten.

NPO Start App Apple TV
Klik/tap voor groter.

SD-beeldkwaliteit, geen reclame

De beeldkwaliteit is standaard 960×540 pixels (540p). Om programma’s in HD terug te kijken, dient een NPO Start Plus-abonnement aangeschaft te worden. Dat kost € 2,95 per maand. De livestreams zijn allemaal in SD-kwaliteit, zelfs als een betaald abonnement wordt afgesloten.

De resolutie is zeker op een Apple TV 4K teleurstellend, maar wij waren daarentegen blij verrast door de soepele werking van de app. Streams starten meteen zonder reclame en terug- of vooruitspoelen gaat zonder problemen. Dat is in de iOS-app van de omroep wel anders. De verklaring is te vinden in het feit dat op tvOS de standaard Apple-videospeler gebruikt wordt, terwijl in de iOS-app zit een eigen baksel van de NPO zit. De standaard videospeler werkt veel beter, maar heeft veel minder mogelijkheden op het gebied van analytics en reclame. Of de Apple TV-app dus blijvend reclamevrij is, durven we niet te zeggen.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NPO Start-app voor Apple TV beschikbaar
Sluiten