Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juni 2018

Nieuw in iOS 12: sneller QR-codes scannen

De QR-code is de afgelopen jaren van lelijk eendje naar praktische toepassing geëvolueerd. Je ziet de vierkante code die je met je smartphone moet scannen steeds vaker op posters, flyers en visitekaartjes. Met iOS 12 speelt Apple hierop in. Je kunt veel sneller QR-codes scannen.

Het direct scannen van QR-codes met je iPhone is al sinds iOS 11 mogelijk. Je hebt geen externe app (die vaak vol met advertenties zit) nodig. Met iOS 12 maakt Apple het nog sneller

QR-code scanner via 3D Touch

Bezitters van een iPhone 6s of nieuwer, kunnen in iOS 12 door een stevige druk op het camera-icoon kiezen voor een nieuwe optie genaamd “Scan QR-code”. De camera zal dan geopend worden en je kunt meteen een code scannen.

Klik/tap voor groter.

In iOS 12 ook vanuit control center

Heb je geen iPhone met 3D Touch, of wil je de QR-code scanner nog sneller raadplegen? Dan kun je deze straks ook in het bedieningspaneel van je iPhone of iPad zetten. Standaard staat de scanner niet op het bedieningspaneel, maar via InstellingenBedieningspaneelPas aan kun je de scanner ook tussen de knoppen op het paneel zetten. Na een druk op de knop zal de camera meteen openen.

Klik/tap voor groter.

De QR-code biedt wel veel mogelijkheden. Je kunt niet alleen een URL openen, maar bijvoorbeeld ook snel met een Wi-Fi-netwerk verbinden. Een overzicht van de toepassingen die door Apple ondersteund worden:

  • Openen van een URL
  • Verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk
  • Verzenden van een e-mailbericht
  • Toevoegen van een afspraak aan agenda
  • Opslaan van een contactpersoon

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: sneller QR-codes scannen
Sluiten