Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 14 juni 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met interactieve Minecraft-serie

Bij Netflix denk je ongetwijfeld aan relaxed een serie of film kijken. Dat gaat binnenkort echter veranderen, want de dienst werkt aan interactieve series. Er staat een interactieve serie rondom Minecraft op het programma.

De streamingdienst heeft een deal gesloten met Telltale Games, de maker van de game Minecraft: Story Mode. Technisch gezien gaat het nog steeds om een interactieve serie, waarbij de keuzes gemaakt worden tussen verschillende videobestanden. Verwacht dus geen volledige Minecraft-gameplay zoals je het gewend bent van andere platformen. Je kiest eigenlijk gewoon tussen verschillende video’s.

Eerder experiment erg succesvol

Toch biedt dat meer flexibiliteit dan je zou denken. Vorig jaar bewees het bedrijf dat met Buddy Thunderstruck en Puss in Book: Trapped in an Epic Tale. Allebei op het eerste oog vrij doorsnee series voor kinderen. Toch waren ze om een bijzondere reden speciaal: het waren de eerste interactieve Netflix-series. Kinderen worden tijdens het kijken gepresenteerd met dilemma’s en keuzes. Met de afstandsbediening kiezen ze vervolgens welke deur personages uit de serie moeten openen. Zo beïnvloeden de kijkers het verhaal. Als een soort choose your own adventure. De experimentele series waren een groot succes en Netflix pakt nu door.

Klik/tap voor groter.

Netflix benadrukt: dit zijn geen games

In principe kan het interactieve format op elk platform werken, zolang er maar een afstandsbediening is waarop je door een menu kunt navigeren. Wat in de praktijk neerkomt op praktisch elke TV, console en settopbox zoals de Apple TV. De streamingdienst zegt geen interesse te hebben in het streamen van traditionele games. Netflix wordt dus geen gaming-platform. Voorlopig blijft het bij interactieve series, die toevallig gebaseerd kunnen zijn op werelden die we kennen van games.

Netflix experimenteert er de laatste tijd lustig op los. Niet alleen op het gebied van series, maar ook in zijn app. Zo zijn er nieuwe opties voor snellere bediening op komst in de iOS- en Android-app van de streamingdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix komt met interactieve Minecraft-serie
Sluiten