Netflix-app krijgt nieuwe opties voor snelle bediening

Door: Night - 6 reacties
Netflix app

Netflix is bezig met het polijsten van zijn app. Er wordt momenteel een nieuwe interface in de player getest die je ongetwijfeld bekend voor zal komen. Dat heeft een gebruiker van forumsite Reddit ontdekt.

Een aantal Netflix-gebruikers zien ineens een volume-slider bovenaan en twee knoppen om snel 10 seconden over te slaan links en rechts in beeld.

Nieuwe interface bekend van YouTube

De nieuwe interface zal veel gebruikers bekend voorkomen. We kennen deze opties namelijk van de YouTube-app. Daar kun je ook dubbel-tappen op de rechterzijde van het scherm om 10 seconden vooruit te spoelen. Tien seconden terugspoelen doe je uiteraard met dezelfde handeling, maar dan aan de linkerzijde van het scherm.

Netflix nieuwe knoppen
De nieuwe knoppen voor volume en 10-seconden skippen

Je hoeft de knoppen overigens niet te gebruiken, want dubbel-tappen aan de zijkant van het schem, spoelt meteen door of terug. De knoppen worden zichtbaar als je één keer op de video tapt. De volume-knoppen zijn ook vernieuwd. Netflix gebruikte voorhen Apple’s eigen grote half-transparante vierkant, dat de video grotendeels afdekt. De nieuwe volume-slider is meer bescheiden en zit aan de bovenzijde van het scherm. Dat zie je ook bij YouTube en Instagram.

Netflix test vooralsnog op kleine schaal

Na een periode van stilstand, is Netflix de laatste tijd actief bezig met het verbeteren van zijn iOS-app. Zo werd het uitklapmenu onlangs vervangen door een menu onderaan de app met tabbladen. Precies zoals Apple het graag ziet. Een andere verbetering in de app zijn trailers in stories-formaat.

Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers deze laatste vernieuwing al onder ogen hebben gekregen of gaan krijgen. Als iemand op OMT de nieuwe interface al in het wild is tegengekomen, laat dat dan zeker weten in de reacties.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat ze maar eens hun bibliotheek opnieuw bouwen.

   

  Super irritant dat je niet meer met één hand kunt navigeren. iPhone in je hand en met je duim scrollen je horizontaal door de categorieën. Dan zie je een film en tik je daarop. Dan opent zich een -in-app-pop-up modal en deze is niet af te sluiten door gewoon de bekende ‘terug’ swipe. Nee dan moet je verplicht rechtsboven op dat X -je drukken waar je helemaal niet bijkomt met je duim dus moet je je wijsvinger gebruiken.

   

  Dat soort dingen – mensen die zoiets maken, daar zou ik zo graag mee over de parkeerplaats willen slepen!

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Navigeren kan inderdaad eenvoudiger maar tien seconden vooruit spoelen is een welkome aanvulling, zeker aan het begin van een film: sla graag van menig film de intro over.

 • Profielfoto
  Demo

  Shmoo +1
  en hemeltergend qua aanbod by the way!

 • Profielfoto
  MacFan55

  Ik zou graag willen dat films en series niet door elkaar heen te zien zijn, maar apart worden weergegeven. En films die je al gezien hebt moet je kunnen verbergen.

 • Profielfoto
  SvS

  Of dat je een serie toch niet leuk vindt en niet afkijkt, dat die eeuwig zichtbaar blijft.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat kun je alleen online doen. Als je op Netflix.com inlogt dan kun je volgens mij wissen wat je (half) gekeken hebt.

   

  Ook de Notificaties werken niet meer zoals het ooit was sinds te nieuwe duimpjes system.  Vroeger als je een serie in Mijn Lijst zette dan kreeg je altijd een notificatie bij een nieuwe aflevering of seizoen. Ik heb daar De Amerikanen instaan en sinds een paar dagen staat seizoen 5 online (dit moest ik zien via Twitter) anders had ik het nooit gezien. Helemaal genen notificatie van ontvangen.