Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 juni 2018

Microsoft geeft voorproefje van Office 2019 voor Mac

Goed nieuws! De eerste bètaversie van Office 2019 voor Mac is beschikbaar. Slecht nieuws: de eerste beta is alleen voor grootzakelijke gebruikers. Gelukkig geeft Microsoft wel een voorproefje van wat we kunnen verwachten van de volgende, grote Office-versie voor macOS.

Office 2019 is in de tweede helft van 2018 verkrijgbaar als eenmalige aankoop. Het is mogelijk wel de laatste versie die geen Office 365-abonnement vereist. Dit zijn de nieuwigheden in Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote.

Nieuw in Word 2019 voor Mac

Word is een van drie populairste Office-apps en krijgt in 2019 een aantal handige vernieuwingen. Zo komt er een focus-modus die alle werkbalken en andere overbodige opmaak wegneemt. In lijn met macOS 10.14 Mojave krijgt de applicatie ook een donkere modus. Daarnaast is er een ingebouwde vertaalfunctie, tekst-to-speech en betere ondersteuning voor annotaties en tekenen. Tot slot is de ribbon verder aan eigen smaak te passen.

Focus mode in Word 2019 voor Mac – Klik/tap voor groter.

Nieuw in PowerPoint 2019 voor Mac

Ook bij PowerPoint staan er veel vernieuwingen op het programma. De belangrijkste is ondersteuning voor meer pictogrammen, SVG-afbeeldingen en 3D-modellen. Er komt ook een nieuwe Morph-overgang en presentaties kunnen in 4K worden geëxporteerd. Voor iedereen die graag aantekeningen maakt is er tot slot een ‘roaming pencil case’. Die zorgt ervoor dat de tools waarmee je aantekeningen maakt op ieder apparaat hetzelfde zijn (inloggen met een Microsoft-account vereist).

Klik/tap voor groter.

Nieuw in Excel 2019 voor Mac

De nieuwigheden in Excel zijn beperkt, maar zullen echte datatijgers tevreden stellen. Zo is het in Office 2019 voor Mac mogelijk om trechtergrafieken en 2D-kaarten te maken. Daarnaast zijn er nieuwe functies CONCAT, TEXTJOIN, IFS en SWITCH.

Klik/tap voor groter.

Nieuw in Outlook 2019 voor Mac

Op iOS scoort Outlook inmiddels hoge ogen, tijd om dat ook op de Mac te laten gelden. Microsoft doet in ieder geval zijn best en brengt nieuwe functies naar Outlook 2019 op macOS. Het gaat om onder andere @mentions, een focused inbox die alleen belangrijke e-mail laat zien, automatische informatiekaarten met reisinformatie en de status van je pakketje. Ook wordt het mogelijk om e-mailberichten in te plannen en templates te maken.

Release voor Windows en Mac

Office 2019 voor Mac komt volgens Microsoft in de tweede helft van 2018. Dat is tegelijk met de versie voor Windows. Wij rekenen op het najaar. Of de bèta beperkt blijft tot grootzakelijke gebruikers met een volumelicentie is vooralsnog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft geeft voorproefje van Office 2019 voor Mac
Sluiten