Microsoft geeft voorproefje van Office 2019 voor Mac

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Goed nieuws! De eerste bètaversie van Office 2019 voor Mac is beschikbaar. Slecht nieuws: de eerste beta is alleen voor grootzakelijke gebruikers. Gelukkig geeft Microsoft wel een voorproefje van wat we kunnen verwachten van de volgende, grote Office-versie voor macOS.

Office 2019 is in de tweede helft van 2018 verkrijgbaar als eenmalige aankoop. Het is mogelijk wel de laatste versie die geen Office 365-abonnement vereist. Dit zijn de nieuwigheden in Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote.

Nieuw in Word 2019 voor Mac

Word is een van drie populairste Office-apps en krijgt in 2019 een aantal handige vernieuwingen. Zo komt er een focus-modus die alle werkbalken en andere overbodige opmaak wegneemt. In lijn met macOS 10.14 Mojave krijgt de applicatie ook een donkere modus. Daarnaast is er een ingebouwde vertaalfunctie, tekst-to-speech en betere ondersteuning voor annotaties en tekenen. Tot slot is de ribbon verder aan eigen smaak te passen.

Office 2019 Mac Word
Focus mode in Word 2019 voor Mac – Klik/tap voor groter.

Nieuw in PowerPoint 2019 voor Mac

Ook bij PowerPoint staan er veel vernieuwingen op het programma. De belangrijkste is ondersteuning voor meer pictogrammen, SVG-afbeeldingen en 3D-modellen. Er komt ook een nieuwe Morph-overgang en presentaties kunnen in 4K worden geëxporteerd. Voor iedereen die graag aantekeningen maakt is er tot slot een ‘roaming pencil case’. Die zorgt ervoor dat de tools waarmee je aantekeningen maakt op ieder apparaat hetzelfde zijn (inloggen met een Microsoft-account vereist).

PowerPoint 2019 Mac
Klik/tap voor groter.

Nieuw in Excel 2019 voor Mac

De nieuwigheden in Excel zijn beperkt, maar zullen echte datatijgers tevreden stellen. Zo is het in Office 2019 voor Mac mogelijk om trechtergrafieken en 2D-kaarten te maken. Daarnaast zijn er nieuwe functies CONCAT, TEXTJOIN, IFS en SWITCH.

excel 2019 Mac
Klik/tap voor groter.

Nieuw in Outlook 2019 voor Mac

Op iOS scoort Outlook inmiddels hoge ogen, tijd om dat ook op de Mac te laten gelden. Microsoft doet in ieder geval zijn best en brengt nieuwe functies naar Outlook 2019 op macOS. Het gaat om onder andere @mentions, een focused inbox die alleen belangrijke e-mail laat zien, automatische informatiekaarten met reisinformatie en de status van je pakketje. Ook wordt het mogelijk om e-mailberichten in te plannen en templates te maken.

Release voor Windows en Mac

Office 2019 voor Mac komt volgens Microsoft in de tweede helft van 2018. Dat is tegelijk met de versie voor Windows. Wij rekenen op het najaar. Of de bèta beperkt blijft tot grootzakelijke gebruikers met een volumelicentie is vooralsnog onduidelijk.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Jasperr

  en de update van OneNote?? OneNote for Mac is namelijk wel erg beperkt i.v.m. de Windows versie…

   

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Microsoft heeft niets over OneNote gezegd, helaas.

 • Profielfoto
  xaddict
 • Profielfoto
  xaddict

  Die klote verstuur knop zat weer in de weg. Anyways…

  De CONCAT functie is zo te zien niet nieuw maar een vervanging van CONCATENATE.
  dat doen ze waarschijnlijk om het geheel meer cross platform te maken (bijna elk ander spreadsheet programma ondersteunt dit commando en zo goed als alle query talen)

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Ik hoop dat ze vooral aan de snelheid van MS Office op Mac werken. In verhouding tot versie 2011 is versie 2016 enorm traag in het openen maar ook in het weergeven en verwerken van documenten.

 • Profielfoto
  iGuy

  fredmatrack op 13 juni 2018 16:18
  Ik hoop dat ze vooral aan de snelheid van MS Office op Mac werken. In verhouding tot versie 2011 is versie 2016 enorm traag in het openen maar ook in het weergeven en verwerken van documenten.

  Ik heb daar geen last van eigenlijk. Heb nu een 365 abonnement bij mijn onderwijsinstelling, maar neem aan dat de verschillen tussen de versies met of zonder abonnement niet zo groot is?

 • Profielfoto
  monty python

  2016 excel versie is niet gewoon slecht maar dramatisch, een enorme achteruitgang tov 2011. Loopt zeer vaak vast, reageert dikwijls helemaal niet en is gewoon veel trager. Veel hoop op verbetering heb ik echter niet. Zeer teleurstellend maar MS weet goed genoeg dat er eigenlijk geen alternatief is.

 • Profielfoto
  Melle

  2016 inderdaad pak minder stabiel en vooral kan inderdaad heel traag zijn als het rekenboek iets groter is als gemiddeld… gigantisch verschil met excel op Windows…

 • Profielfoto
  VxP

  Uberhaupt vind ik de office365 programma’s (op outlook na) bijzonder traag. Gebruik veelvuldig powerpoint en gedurende het gebruik wordt het al trager en neemt geheugengebruik toe. Het wisselen van een opdracht in de taakbalk duurt dan enkele seconden. Aan mn mac (macbook pro touchbar eind 2016) zou het niet moeten liggen…. helemaal nu er een nieuw moederbord, batterij en toetsenbord in is gekomen.
  Herkent iemand deze traagheid? Tips?

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Focus inbox en mentions werken toch al lang in de huidige Outlook for Mac? Nouja.. het is in ieder geval mooi dat er serieus updates uitkomen.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Een weinig overtuigende update. Maar goed, ik heb Office 365 dus installeren doe ik hem uiteindelijk toch wel.

 • Profielfoto
  polansky

  tekst-to-speech

  Gezien het feit dat dit alleen werkt in het Engels heb je er in Nederland weinig aan, tenzij je Engelse teksten nodig hebt.

   

 • Profielfoto
  RJG

  Voelt altijd vervelend aan dat nog al wat cruciale functies niet in de Mac versie zitten, in de trend van “ja dan moet je maar geen Mac gebruiken”. Dit is een van de redenen dat ik al jaren aan twee computers vast zit. Goed voor Apple en MS, slecht voor mijn bankrekening 😥

 • Profielfoto
  Obi-wan Kenobi

  Vreemd dat zovelen schijnen last te hebben van een trage Office 2016. Bij mij vliegt’ie vooruit, zeker in tegenstelling tot de vorige versie die eerder aan een slakkengang kroop.

 • Profielfoto
  remier

  Performance is nog steeds een draak.
  Een goede vriend van me heeft een MacBook 13″ en Office 2016.
  Hij maakt voor zijn eigen bedrijf product catalogus in excel met per line item een kleine foto van het product (dus geen 6MB per foto!).
  Hij staat op en gaat naar bed met Excel

  Hier is niet doorheen te scrollen, enorm traag en beach balls.
  Dit is niet het geval in Excel 2011 for Mac.

  Hij heeft mij gevraagd Windows 10 erop te zetten met Office 2016. Bottomline vind hij Apple k*t omdat Excel niet werkt.

  Ik had gehoopt dat het in Office 2019 is opgelost, zojuist getest met Excel 2019 [1617 (180806)] maar het is net zo traag.

  Helaas dat wordt dus W10 met Excel 2016 voor hem…