Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 21 juni 2018
Leestijd: 1 minuut

Makers Sesamstraat produceren kinderserie voor Apple Video

Apple’s aankomende Netflix-concurrent krijgt niet alleen series met Oprah Winfrey, maar ook kinderprogramma’s. Om die te produceren heeft de iPhone-maker een bekende naam ingeschakeld, namelijk Sesame Workshop. De maker van Sesamstraat.

Met Sesame Workshop heeft Apple dé producent van kinderprogramma’s aan de haak geslagen. Het bedrijf, dat officieel een non-profit organisatie is die zich voor educatie inzet, won meer Emmy Awards dan iedere andere producent van series en films voor kinderen.

Geen Sesamstraat op Apple Video

Dat Apple de makers van Sesamstraat inschakelt, wil niet zeggen dat de bekende serie naar Apple Video komt. Het productiebedrijf achter de kinderprogramma’s heeft al een deal met HBO voor de distributie van Sesamstraat. Voor Apple worden een aantal series geproduceerd, waaronder een serie met nieuwe poppen en tekenfilms.

Klik/tap voor groter.

De Netflix-concurrent uit Cupertino is de afgelopen tijd veel in het nieuws. Vorige week maakte Apple nog indruk door Oprah Winfrey aan boord te halen. De Amerikaanse powervrouw gaat ook series voor Apple Video produceren. Hoewel de dienst naar verluidt pas in 2019 live gaat, is het aanbod steeds beter gevuld. Van spannende crime tot kekke cartoon en van steengoede sci-fi tot gerenommeerde horror, Apple heeft het inmiddels in huis.

Meer concurrentie op komst

Hoewel de vooruitzichten voor Apple’s eigen streamingdienst er prima uitzien, is er wel meer concurrentie op komst. Disney plant bijvoorbeeld ook een eigen streamingdienst en vandaag gaat ook de on-demand-dienst van Film 1 live. Voor de consument is dit toch vooral goed nieuws. Er valt straks écht wat te kiezen en diensten zullen flink moeten concurreren en met aantrekkelijke formules moeten komen. Wij zien bijvoorbeeld een alles-in-een-pakket met Apple Music, Apple Video en 1TB iCloud-opslag wel zitten. Of dat er ook komt, weten we waarschijnlijk volgend jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Makers Sesamstraat produceren kinderserie voor Apple Video
Sluiten