MacBook Pro 2018 met 6 cores en 32GB RAM gespot

Door: Rajno van Wilgenburg - 13 reacties
MacBook Pro 14.3 benchmark

Er wordt met smacht gewacht op een nieuwe MacBook Pro. Intel heeft de benodigde chips af, dus in theorie houdt niets Apple tegen. Vorige week leek het erop dat we nog even moesten wachten op de nieuwe MacBooks, maar vanochtend doken bij Geekbench benchmarks van een MacBook Pro met 6 cores en 32GB RAM op.

De processor die getoond wordt is een Intel i7-8750H met 6 cores. Dit is een laptop-chip uit de achtste generatie die ook wel Coffee Lake genoemd wordt. Dit zou de eerste MacBook Pro met een dergelijke chip zijn en dat is te zien aan de hoge prestaties.

MacBook Pro met hoogste benchmarkscore ooit

Dit model haalde een multi-core score van maar liefst 22.316 punten. Iets dat we nog niet eerder hebben gezien, want de snelste MacBook tot nu toe haalde een multi-core score van 16.999. Daar blijft het echter niet bij, want deze MacBook Pro heeft ook 32GB DDR4 RAM geheugen. Dat is het dubbele van de huidige modellen, die maximaal 16GB RAM kunnen bevatten. Vooral bij veeleisende gebruikers is er al lange tijd vraag naar meer dan 16GB RAM.

benchmark macbook pro
Klik/tap voor groter.

Dan blijft de hamvraag: is dit echt een nieuwe MacBook Pro? Al is dit model een stuk sneller en beter uitgerust, er is nog reden om te twijfelen. Deze MacBook heeft namelijk het zelfde typenummer als zijn voorganger uit 2017. Het kan natuurlijk een prototype van Apple zijn, waarbij gekozen is om het typenummer niet te veranderen. Een hackintosh is ook niet uitgesloten. Het moederbordtype verwijst bijvoorbeeld naar een Hackintosh. De tijd zal het dus leren. Voor nu wachten wij op 19:00 uur vanavond, want dan trapt Tim Cook de Keynote op WWDC 2018 af. Wellicht verrast Apple wel met een nieuwe MacBook Pro. (Zie → Hardware op WWDC 2018: de meest actuele verwachtingen)

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  @RoRoNL

  Kuch, 19uur, toch?

 • Profielfoto
  Jojo890

  14,3 staat niet voor inch maar is een modelnummer. MacBookPro14,3 blijkt het model van 2017 te zijn. Helaas. https://support.apple.com/en-us/HT201300

 • Profielfoto
  Paulkwee

  Kuch, 18uur, toch?

 • Profielfoto
  Wimusia

  Wel hoorde we dit jaar al geruchten over een extreem krachtige MacBook Pro.

   

  Pffff..hoorde we.

   

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dit artikel was zonder eindredactie gepubliceerd. Dat is niet de bedoeling. Inmiddels ben ik aanwezig en heb ik het nodige nagekeken en verbeterd. Dank voor de snelle feedback. Ik zal het duidelijker maken dat het niet de bedoeling is dat artikelen zonder eindredactie live gaan.

 • Profielfoto
  queenfan

  Leuk hoogstwaarschijnlijk met een mooie prijs er aan.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Dat zou wel heel mooi zijn als hou ik idd mijn hart vast wanneer de prijs bekend wordt… die 16Gig extra zal wel een meerprijs van €800,- zijn:)

 • Profielfoto
  Maarten

  Serieus ik heb twee maanden terug eentje gekocht

 • Profielfoto
  App69

  Paulkwee op 4 juni 2018 10:48
  Kuch, 18uur, toch?

  Kuch kuch. Er staat duidelijk op de TV app 19u.

  Kuch maar verder.

 • Profielfoto
  Hostyle

  Raymon Mens op 4 juni 2018 10:58
  Dit artikel was zonder eindredactie gepubliceerd. Dat is niet de bedoeling. Inmiddels ben ik aanwezig en heb ik het nodige nagekeken en verbeterd. Dank voor de snelle feedback. Ik zal het duidelijker maken dat het niet de bedoeling is dat artikelen zonder eindredactie live gaan.

  Nu nog leren dat je collega’s niet en plein public afvalt;)

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Hostyle op 4 juni 2018 12:25

  Raymon Mens op 4 juni 2018 10:58
  Dit artikel was zonder eindredactie gepubliceerd. Dat is niet de bedoeling. Inmiddels ben ik aanwezig en heb ik het nodige nagekeken en verbeterd. Dank voor de snelle feedback. Ik zal het duidelijker maken dat het niet de bedoeling is dat artikelen zonder eindredactie live gaan.

  Nu nog leren dat je collega’s niet en plein public afvalt;)

  Je haalt me de woorden uit de mond ?

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Mooi. De optie 32GB is wel enigszins laat.

  Hopelijk schroeft Apple ook nog wat aan macOS want op mijn dure Macbook Pro van vorig jaar is Final Cut Pro X bijvoorbeeld niet vooruit te branden!:(

 • Profielfoto
  steveb

  Geen a processor naast de i7?
  Dus geen face id:-(