Little Voices: een muzikale aanwinst voor Apple Video

Door: Jan de Raab - 0 reacties

Apple voert het aantal series voor zijn aankomende Netflix-concurrent Apple Video snel op. De laatste aanwinst is een nieuwe serie met de naam “Little Voices”. De show wordt gemaakt door grote namen, namelijk J.J. Abrams en Sara Bareilles. Het moet een liefdesbrief aan de muzikale diversiteit van New York worden.

In Little Voices worden diverse personages uit de jaren 20 voor het voetlicht geplaatst. De serie brengt de originele klanken van weleer terug. Met Bareilles als uitvoerend producent zal de nadruk op het muzikale element liggen. Zo maken originele liedjes van de muzikanten uit New York hun opwachting.

Eerste Apple-serie met J.J. Abrams

Scriptschrijver Jessie Nelson is verantwoordelijk voor de ‘look & feel’ van de serie. Ze bracht al eerder Broadway-musicals naar het witte doek en is naar eigen zeggen super enthousiast om er een geheel eigen draai aan te geven. Jessie tekent tevens voor de productie en neemt de regie op zich. Welke acteur de hoofdrol gaat spelen is op dit moment nog niet bekend. Apple heeft tot nu toe één seizoen van tien afleveringen besteld.

Apple Video J.J. Abrams
Klik/tap voor groter.

De grootste naam die betrokken is bij de nieuwe serie voor Apple Video is echter J.J. Abrams. Alles wat zijn productiebedrijf Bad Robot Productions aanraakt, lijkt te veranderen in goud. Zo maakte hij eerder al succesvolle shows als ‘Westworld’ op HBO, ‘Castle Rock’ op Hulu. Eerder gaf hij series als ‘Fringe’ en ‘Lost’ bekendheid.

Apple Video in 2019 live

Apple breidt zijn collectie shows voor Apple Video in hoog tempo uit. De Netflix-concurrent uit Cupertino gaat naar verluidt nog in 2019 live. De laatste shows die in het nieuws kwamen, lijken zich op nostalgie te richten. Zo is er een komische serie over de berichte dichter Emily Dickinson in productie. Apple greep helaas naast een serie met Barack en Michelle Obama in de hoofdrol. De oud-president verkoos Netflix boven Apple.

Variety

Reacties

0 reacties