‘Apple schakelt LG in voor schermen iPhone X Plus’

Door: Jan de Raab - 0 reacties

Samsung is momenteel de enige leverancier van OLED-schermen voor de iPhone X en dat kost Apple flink wat knaken. Dit jaar lijkt dat te veranderen, want Apple gaat naar verluidt LG inschakelen voor een klein deel van de productie van de schermen voor de grote iPhone X Plus.

Dit gerucht ging al eerder, maar nu heeft het doorgaans betrouwbare Bloomberg het ook van eigen bronnen gehoord. Dit onderschrijft tevens het bestaan van een grotere iPhone X-variant. Maak je op voor een iPhone van 6,5-inch… met notch.

Klein deel schermen iPhone X Plus

Naar verluidt gaat LG 2 tot 4 miljoen schermen leveren. Dat is een erg klein aantal, want Apple verkoopt gemiddeld 75 miljoen iPhones per kwartaal. Natuurlijk zal het leeuwendeel van de verkochte toestellen dit jaar niet bestaan uit de iPhone X Plus, dus denk aan 10 procent.

De keuze voor LG als tweede leverancier helpt Apple om voordeel te halen uit de prijsonderhandelingen met Samsung. Op dit moment is Samsung de enige leverancier van OLED-schermen voor de iPhone X en de belangrijkste rivaal van Apple op het gebied van smartphones. De hoge kosten voor schermen dragen bij aan de hoge verkoopprijs van het toestel.

Kwaliteit LG-schermen was twijfelachtig

LG maakt niet alleen eigen smartphones, maar heeft ook een divisie die onderdelen aan andere fabrikanten levert. Google gebruikt in zijn Pixel 2 XL bijvoorbeeld een OLED-scherm van LG. Dat pakte niet altijd positief uit, want er waren veel klachten over het scherm. Zo zou er een sterke blauwige zweem aanwezig zijn, zelfs als het scherm amper gekanteld wordt. Ook was er sprake van snel inbranden en werden zwarte oppervlakken niet altijd snel genoeg vernieuwd, waardoor een soort zwart ‘uitstrijkje’ zichtbaar bleef. Apple heeft echter een strenge kwaliteitscontrole en waarschijnlijk heeft LG zijn productieproces kunnen verbeteren.

Google Pixel 2 XL
Klik/tap voor groter.

Drie nieuwe iPhones in 2018

Eerder werd al duidelijk dat Apple dit jaar waarschijnlijk drie nieuwe iPhones op de markt brengt. Het gaat om een directe opvolger van de huidige iPhone X welke zou zijn voorzien van een 5,8-inch OLED-scherm, een iPhone X Plus model met 6,5-inch scherm en een budget-model voorzien van een 6,1-inch LCD-scherm.

Reacties

0 reacties