Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 juni 2018
Leestijd: 1 minuut

Refurbished Apple-verkoper Leapp failliet

De markt voor refurbished Apple-producten zoals de iPhone is booming, maar Leapp heeft het niet gered. Het bedrijf is vrijdag door rechtbank Amsterdam van failliet verklaard. Alle winkels blijven voorlopig gesloten en de webshop is offline gehaald.

Leapp opende zijn deuren in 2011 en breidde de laatste jaren in rap tempo uit. Oprichter Rogier van Camp zegt tegen vaksite RetailNews dat die expansiedrift het bedrijf fataal is geworden. De keten begon 25 winkels in Nederland, 5 in België en 3 in Duitsland.

Geld was simpelweg op

Volgens van Camp zorgde snelle uitbreiding voor een krappe financiële positie. Het is de afgelopen maanden ook niet gelukt om nieuw kapitaal op te halen. De verkoper van opgelapte Apple-producten had aanvankelijk uitstel van betaling aangevraagd, maar dat is afgelopen vrijdag omgezet in een faillissement. Er komen ongeveer 200 medewerkers op straat te staan.

Klik/tap voor groter.

Op de website van de winkelketen is te lezen dat er gezocht wordt naar kandidaten voor een doorstart. Klanten die nog op een bestelling wachten en die betaald hebben, krijgen hun apparaat alsnog geleverd. Bestellingen die bij een winkel afgehaald moeten worden, zijn geannuleerd. Leapp zegt dat de garantie op producten in principe is komen te vervallen, tenzij een overname-kanididaat een regeling treft. Dit is vrij gebruikelijk in retail, maar er is blijkbaar nog geen geen concrete kandidaat voor een doorstart in zicht.

Refurbished producten zijn een gok

Hoewel er steeds meer winkels die opgelapte Apple-producten aanbieden zijn, blijft het kopen van een refurbished product een gok. De consumentenbond onderzocht enkele maanden geleden een aantal refurbished iPhones en noemde het een overwegend slechte deal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Refurbished Apple-verkoper Leapp failliet
Sluiten