Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 1 juni 2018

Online televisiedienst KPN Play stopt op 2 juli

KPN trekt op 2 juli de stekker uit zijn televisiedienst KPN Play. De apps voor iOS en Android zullen dan ook stoppen met werken. Volgens de provider is er niet genoeg animo voor de dienst. Eerder gaf T-Mobile die reden ook al voor het stoppen van de vergelijkbare dienst Knipper.

KPN Play zal tot 2 juli blijven werken, maar daarna gaan de streams uit. Inloggen blijft wel mogelijk, zodat klanten facturen kunnen downloaden en hun account kunnen beheren. Na 2 juli worden geen kosten meer in rekening gebracht.

Te weinig animo

KPN Play was een van de drie diensten die rond 2015 “het nieuwe TV-kijken” wilde claimen. Via een webplayer en apps voor iOS en Android was het niet alleen mogelijk om live naar 25 kanalen te kijken, maar ook programma’s terug te kijken. Toch lijkt Nederland er nog niet klaar voor. KPN schrijft: “We hebben gezien dat de vraag in de markt onvoldoende is voor deze nieuwe manier van tv kijken.”

Klik/tap voor groter.

Naast KPN Play is er ook een iTV-app, die blijft wel gewoon werken, maar is alleen voor klanten die ook andere diensten van de provider afnemen. Play kon als los abonnement afgesloten worden.

Knippr en NLZiet

Concurrent T-Mobile had een vergelijkbare dienst, genaamd Knippr. Die is echter ook gestopt, per 1 juni is er geen signaal meer. De reden was daar ook te weinig animo. Gelukkig is er nog samenwerking tussen de publieke- en commerciële omroepen genaamd NLZiet. Die app heeft alle functies van KPN Play en Knippr, maar een kleiner aantal live-kanalen. Daarentegen is er sinds kort wel een NLZiet Apple TV-app beschikbaar.

Reageer op artikel:
Online televisiedienst KPN Play stopt op 2 juli
Sluiten