Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juni 2018
Leestijd: 2 minuten

Gerucht: iPhone schakelt in 2019 over op USB-C

USB-C is de toekomst, niet alleen van de Mac, maar als we een nieuw gerucht dat door DigiTimes de wereld in is geholpen moeten geloven. Volgens de de Taiwanese site zit er vanaf 2019 geen Lightning-aansluiting meer aan de onderkant van de iPhone, maar een USB-C-poort.

De site heeft een wisselend track-record en baseert zich op niet nader genoemde Apple-leveranciers. De iPhone zou dit jaar al met een USB-C-lader komen en volgend jaar een USB-C-poort aan de onderkant hebben.

USB-C is logisch, maar heeft ook nadelen

De keuze om over te schakelen naar USB-C is best logisch. Het is inmiddels dé standaard op smartphones en de Mac is sinds 2016 helemaal over op USB-C. In de praktijk zijn er echter wel wat subtiele verschillen. Zo is de USB-C-connector iets dikker dan de Lightning-stekker en dat gaat tegen Apple’s wens in om zijn producten jaarlijks te verfijnen. De iPhone X is echter aanzienlijk dikker dan zijn voorganger en mogelijk zet de iPhone X Plus die trend voort.

iPhone 8
Klik/tap voor groter.

Maar eerst een USB-C-snellader in de doos

Apple maakt de overstap naar USB-C naar verluidt in stapjes. Volgens een eerder gerucht kunnen we vanaf september dit jaar namelijk rekenen op een snellader op basis van USB-C in de doos. Momenteel levert Apple nog een kleine, 5 watt lader mee, maar dat is eigenlijk niet meer van deze tijd. Bij die USB-C-lader wordt dit jaar nog wel een USB-C-naar-lightning-kabel geleverd, maar wie weet is dat in 2019 verleden tijd en kan straks iedere USB-C-kabel gebruikt worden.

Klik/tap voor groter.

Als je het ons vraagt, is een overstap naar USB-C een klein beetje zinloos. Het is echt een kwestie van persoonlijk gevoel, maar de Lightning-kabel werkt op dagelijkse basis prettiger dan USB-C. Lightning gebruikt een mannelijke connector die kleiner en sterker is, terwijl USB-C een vrouwelijke, lege connector gebruikt. Dit hoeft Apple er echter niet van te weerhouden om te veranderen. Als we zouden moeten wedden op een verandering, zouden we echter inzetten op de regelrechte stopzetting de fysieke connector, in plaats van de overgang naar een nieuwe standaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerucht: iPhone schakelt in 2019 over op USB-C
Sluiten