Night
Night Nieuws 21 juni 2018

iPhone 2018: 3D-mockups op basis van ‘gelekte tekeningen Foxconn’

Apple-fan of niet, van nieuwe iPhones gaat ieders bloed sneller stromen. Momenteel zijn er vooral veel vragen over de iPhone-modellen die in september 2018 verschijnen. Hoe groot worden ze? Welke schermen worden gebruikt? Is de notch er nog? Een paar vragen kunnen we al beantwoorden.

Onlangs zijn nauwkeurige CAD-tekeningen van de nieuwe iPhones gelekt bij Foxconn. Aangezien alle maten er precies bijstonden, hebben slimme Chinezen deze gegevens gebruikt om exacte modellen te printen op een 3D printer. Hierdoor weten we nu alvast een klein beetje hoe de nieuwe generatie iPhones eruit gaat zien. Even afgezien van de door Apple gebruikte materialen en schermen natuurlijk.

Drie modellen verwacht

Het Japanse blog Macotakara wist de drie dummy’s in handen te krijgen en vergeleek ze in een YouTube-video. Hieruit zijn we te weten gekomen dat de notch in ieder geval nog een jaar langer mee zal gaan. Dat is op zich goed nieuws, want dat zou betekenen dat alle drie de nieuwe modellen Face ID-gezichtsherkenning hebben.

3D mockup iPhones 2018
Klik/tap voor groter.

1) 6,1-inch LCD iPhone

Naar verwachting wordt de 6,1-inch LCD iPhone de goedkoopste iPhone, tenzij er ook een nieuwe SE uitkomt. Qua maat valt deze tussen de iPhone X en 8 Plus in. Het toestel meet naar verluidt 150,91 x 75,72 x 8,47 mm. En ja, dat maakt het fractie dikker dan de huidige 8 en 8 Plus. Op de achterkant is een camera met enkele lens te zien, vergelijkbaar met die van de iPhone 8.

De plaats van de simkaart is opmerkelijk, want als de CAD-tekeningen kloppen, is deze een stuk lager geplaatst dan bij de huidige iPhone X. De reden is niet duidelijk maar geruchten zeggen dat deze iPhone twee simkaarten ondersteunt. Misschien is dat de reden voor de aanpassing in het ontwerp.

2) 5,8-inch OLED iPhone X

Het getoonde 5,8-inch model is kleiner dan de andere 2 mock-ups en zou dus een directe opvolger zijn van de huidige iPhone X. De mock-up heeft nagenoeg dezelfde maten: 143,65 x 72,03 x 7,69 mm. Dat is slechts 1,1 mm groter dan zijn voorganger. Ook het uiterlijk van deze verschilt nauwelijks van de huidige  iPhone X, hoesjes kun je dus gewoon blijven gebruiken.

3) 6,5-inch OLED iPhone X Plus

Voor de fans van een maatje meer is er de 6,5-inch iPhone X Plus. Deze is iets groter dan de 8 Plus. De mockup meet 157,53 x 77,44 x 7,85 mm en dat is zowel 1 mm hoger als 1 mm breder dan de 8 Plus. De camera op de achterzijde is even groot als die van de X en dat duidt op een camera met twee lenzen. Dit doet de recente geruchten over een mogelijke triple-lens camera de das om.

De notch lijkt is niet groter, maar het algehele schermoppervlak wel. Waardoor er meer ruimte voor beeld aan de linker- en rechterzijde komt.

Onthulling in september 2018

Het is afwachten of dit inderdaad de echte tekeningen zijn van de drie toestellen die we dit najaar verwachten. Of is het wederom slechts koren op de geruchtenmolen? In september weten we het.

Reageer op artikel:
iPhone 2018: 3D-mockups op basis van ‘gelekte tekeningen Foxconn’
Sluiten