iPhone 2018: 3D-mockups op basis van ‘gelekte tekeningen Foxconn’

Door: Night - 10 reacties

Apple-fan of niet, van nieuwe iPhones gaat ieders bloed sneller stromen. Momenteel zijn er vooral veel vragen over de iPhone-modellen die in september 2018 verschijnen. Hoe groot worden ze? Welke schermen worden gebruikt? Is de notch er nog? Een paar vragen kunnen we al beantwoorden.

Onlangs zijn nauwkeurige CAD-tekeningen van de nieuwe iPhones gelekt bij Foxconn. Aangezien alle maten er precies bijstonden, hebben slimme Chinezen deze gegevens gebruikt om exacte modellen te printen op een 3D printer. Hierdoor weten we nu alvast een klein beetje hoe de nieuwe generatie iPhones eruit gaat zien. Even afgezien van de door Apple gebruikte materialen en schermen natuurlijk.

Drie modellen verwacht

Het Japanse blog Macotakara wist de drie dummy’s in handen te krijgen en vergeleek ze in een YouTube-video. Hieruit zijn we te weten gekomen dat de notch in ieder geval nog een jaar langer mee zal gaan. Dat is op zich goed nieuws, want dat zou betekenen dat alle drie de nieuwe modellen Face ID-gezichtsherkenning hebben.

3D mockup iPhones 2018
Klik/tap voor groter.

1) 6,1-inch LCD iPhone

Naar verwachting wordt de 6,1-inch LCD iPhone de goedkoopste iPhone, tenzij er ook een nieuwe SE uitkomt. Qua maat valt deze tussen de iPhone X en 8 Plus in. Het toestel meet naar verluidt 150,91 x 75,72 x 8,47 mm. En ja, dat maakt het fractie dikker dan de huidige 8 en 8 Plus. Op de achterkant is een camera met enkele lens te zien, vergelijkbaar met die van de iPhone 8.

De plaats van de simkaart is opmerkelijk, want als de CAD-tekeningen kloppen, is deze een stuk lager geplaatst dan bij de huidige iPhone X. De reden is niet duidelijk maar geruchten zeggen dat deze iPhone twee simkaarten ondersteunt. Misschien is dat de reden voor de aanpassing in het ontwerp.

2) 5,8-inch OLED iPhone X

Het getoonde 5,8-inch model is kleiner dan de andere 2 mock-ups en zou dus een directe opvolger zijn van de huidige iPhone X. De mock-up heeft nagenoeg dezelfde maten: 143,65 x 72,03 x 7,69 mm. Dat is slechts 1,1 mm groter dan zijn voorganger. Ook het uiterlijk van deze verschilt nauwelijks van de huidige  iPhone X, hoesjes kun je dus gewoon blijven gebruiken.

3) 6,5-inch OLED iPhone X Plus

Voor de fans van een maatje meer is er de 6,5-inch iPhone X Plus. Deze is iets groter dan de 8 Plus. De mockup meet 157,53 x 77,44 x 7,85 mm en dat is zowel 1 mm hoger als 1 mm breder dan de 8 Plus. De camera op de achterzijde is even groot als die van de X en dat duidt op een camera met twee lenzen. Dit doet de recente geruchten over een mogelijke triple-lens camera de das om.

De notch lijkt is niet groter, maar het algehele schermoppervlak wel. Waardoor er meer ruimte voor beeld aan de linker- en rechterzijde komt.

Onthulling in september 2018

Het is afwachten of dit inderdaad de echte tekeningen zijn van de drie toestellen die we dit najaar verwachten. Of is het wederom slechts koren op de geruchtenmolen? In september weten we het.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  De nieuwe SE dan?

 • Profielfoto
  Dave1969

  fake (zo lelijk)

 • Profielfoto
  Tomac5

  Als dit waar blijkt te zijn, kun je dus bij Apple niet terecht voor een compacte fullscreen smartphone. Dat vind ik een gemiste kans. Ik heb weinig trek om een flatscreen in mijn broekzak te steken.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Face-ID goed nieuws? Of niet zo’n goed nieuws als de prijzen bekend worden. Laten we hopen dat Face-ID ineens een stuk goedkoper kan.

 • Profielfoto
  Warmerfare

  Jammer dat apple het enige bedrijf is dat zelf hun hardware en software beheerd, een duidelijke functionele cloud service heeft, een nauwe samenwerking van telefoons, tablets en computers van hun merk meebrengt en op het gebied van privacy uitstekend scoort. De innovaties op het gebied van hardware de laatste jaren vind ik namelijk erg teleurstellend. Van een toetsenbord wat bijna niet klikt en snel kapotgaat naar het niet meer bieden van een laptop voor de echte ‘pro’ klant die alle poorten en de betere videokaarten behoeft. (of überhaupt hun hardware lijn up-to-date houden…). Zo heb ik ook bij deze update het gevoel alsof hun visie niet langer het beste product maken is, maar het meeste geld verdienen. Een gevoel wat bij elke product aankondiging of presentatie bij mij meer aanwezig begint te worden.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Tomac5 op 21 juni 2018 13:44
  Als dit waar blijkt te zijn, kun je dus bij Apple niet terecht voor een compacte fullscreen smartphone. Dat vind ik een gemiste kans. Ik heb weinig trek om een flatscreen in mijn broekzak te steken.

  Kijk, precies mijn idee. Ik zat eigenlijk ook met smart te wachten op een full screen smartphone met “draagbare” afmeting. Had een tijd geleden even een iphone 5 terug in de broekzak en dat is toch wel heel erg prettig t.o.v. zo’n 6″ full screen geval.

   

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Warmerfare op 21 juni 2018 14:36
  Jammer dat apple het enige bedrijf is dat zelf hun hardware en software beheerd, een duidelijke functionele cloud service heeft, een nauwe samenwerking van telefoons, tablets en computers van hun merk meebrengt en op het gebied van privacy uitstekend scoort.

  Dat ben ik niet (meer) met je eens. Vroeger was dit wel zo, voor mij een belangrijke toegevoegde reden om in 2004 over te stappen naar Apple. Tegenwoordig heb ik echter alles aan elkaar hangen met Google i.p.v. iCloud omdat ik vind dat iCloud de lading niet meer dekt en bij mij soms gewoon slecht/traag synchroniseerde. Alle bovengenoemde zaken kun je met een gratis Google account realiseren en meer: ook Windows en Android apparaten worden moeiteloos gesynchroniseerd met je Mac en iPad.

  En privacy? Dat is volgens mij een overgewaardeerde droom die bij geen enkel bedrijf meer kan worden gegarandeerd. iCloud heeft ook zijn portie met privacylekken achter de rug, vraag maar aan Jennifer Lawrence…

 • Profielfoto
  Tomac5

  Cenobyte op 21 juni 2018 15:31

  Tomac5 op 21 juni 2018 13:44
  Als dit waar blijkt te zijn, kun je dus bij Apple niet terecht voor een compacte fullscreen smartphone. Dat vind ik een gemiste kans. Ik heb weinig trek om een flatscreen in mijn broekzak te steken.

  Kijk, precies mijn idee. Ik zat eigenlijk ook met smart te wachten op een full screen smartphone met “draagbare” afmeting. Had een tijd geleden even een iphone 5 terug in de broekzak en dat is toch wel heel erg prettig t.o.v. zo’n 6″ full screen geval.

   

  Ja toch? Het laatste gerucht van de SE2 (klein formaat maar met fullscreen scherm) is denk ik waar mensen blij van worden. Ik loop nog steeds rond met mijn iPhone 5. Die is na 6 jaar aan vervanging toe (in elk geval de accu. Rest doet het nog prima)

 • Profielfoto
  Night

  Dit zijn waarschijnlijk de opvolgers van de 8, 8 plus en de X. De opvolger van de handzamere SE zit niet bij deze mockups. Ik hoop persoonlijk ook op een kleinere telefoon als vervanging van mijn ‘6’. De SE II zou daar precies aan voldoen.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Cenobyte op 21 juni 2018 15:37

  Warmerfare op 21 juni 2018 14:36
  Jammer dat apple het enige bedrijf is dat zelf hun hardware en software beheerd, een duidelijke functionele cloud service heeft, een nauwe samenwerking van telefoons, tablets en computers van hun merk meebrengt en op het gebied van privacy uitstekend scoort.

  Dat ben ik niet (meer) met je eens. Vroeger was dit wel zo, voor mij een belangrijke toegevoegde reden om in 2004 over te stappen naar Apple. Tegenwoordig heb ik echter alles aan elkaar hangen met Google i.p.v. iCloud omdat ik vind dat iCloud de lading niet meer dekt en bij mij soms gewoon slecht/traag synchroniseerde. Alle bovengenoemde zaken kun je met een gratis Google account realiseren en meer: ook Windows en Android apparaten worden moeiteloos gesynchroniseerd met je Mac en iPad.

  En privacy? Dat is volgens mij een overgewaardeerde droom die bij geen enkel bedrijf meer kan worden gegarandeerd. iCloud heeft ook zijn portie met privacylekken achter de rug, vraag maar aan Jennifer Lawrence…

  Dat privacy onder druk staat hoeft natuurlijk niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat je er dus maar helemaal van afziet. Het bepalende verschil tussen iCloud en Google blijft, dat Google je informatie inzet voor advertenties, en Apple niet. Geen enkel systeem is voor honderd procent waterdicht, maar da’s toch wel een bepalend onderscheid. Ik gebruik Google graag voor sommige diensten die Apple nog steeds niet op orde heeft (foto’s bijvoorbeeld) maar dat beschouw ik echt als een concessie.