Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juni 2018

Nieuw in iOS 12: wachtwoorden sneller invullen en delen

Met steeds meer diensten en accounts, krijg je ook steeds meer wachtwoorden om bij te houden. Gelukkig heeft Apple een ingebouwde iCloud-sleutelhanger die wachtwoorden kan opslaan. In iOS 12 wordt die nog beter. Je kunt wachtwoorden sneller invullen en bovendien makkelijker delen.

iCloud-sleutelhanger binnen apps

De belangrijkste nieuwigheid is misschien wel dat je in iOS 12 de iCloud-sleutelhanger ook binnen apps kunt gebruiken. Bij een inlogscherm in een app, kun je op een nieuwe sleutel-knop op het toetsenbord drukken. Vervolgens verschijnen alle opgeslagen wachtwoorden en je kunt zo ook binnen de app in kwestie gebruiken. Handig bij websites of diensten die een eigen app hebben. De komende iOS update detecteert automatisch het account dat bij de app hoort, maar je kunt ook kiezen uit andere wachtwoorden.

Klik/tap voor groter.

Wachtwoorden versturen via AirDrop

Het wordt met de volgende iOS-versie ook makkelijker om wachtwoorden uit te wisselen. Je kunt dit doen via AirDrop. Dit werkt via het menu InstellingenWachtwoorden en AccountsWachtwoordenAirDrop. Je kunt wachtwoorden uitwisselen met andere apparaten met iOS 12 of macOS 10.14 Mojave. Ze worden uiteraard volledig versleuteld verzonden en pas overgedragen als alle twee de gebruikers hun toegangscode invullen, of zich via Face ID of Touch ID aanmelden.

Klik/tap voor groter.

Ook voor externe apps

Een leuke bonus is dat het automatisch invullen van wachtwoorden niet alleen met iCloud-sleutelhanger werkt, maar ook met externe apps. Die kunnen met de nieuwe autofill API werken. Inmiddels heeft 1Password al laten weten ook aan een nauwe integratie met iOS 12 te werken.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: wachtwoorden sneller invullen en delen
Sluiten