Pushberichten in iOS 12: meer controle en overzicht

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Heb je dit boek al gezien? – Nu korting op een pizza! – Alleen deze week gratis bezorging op iedere bestelling! – Vriend X heeft sinds lange tijd weer wat op zijn story geplaatst! Door middel van pushberichten kunnen apps de hele dag door tegen je schreeuwen. Voor je het weet staat je hele scherm vol met notificaties. Gelukkig zorgt iOS 12 voor meer controle en overzicht.

Pushberichten automatisch groeperen

Allereerst zorgt de nieuwe iOS-versie voor meer overzicht in het berichtenscherm. Berichten worden namelijk automatisch gegroepeerd. In eerste instantie zal dat per app zijn, maar naar verloop van tijd worden berichten van apps ook op type gegroepeerd. Pushberichten van Tinder en Grindr kunnen dan op de stapel ‘dating’ komen. Je kunt een stapel pushberichten gemakkelijk in- en uitklappen.

iOS 12 pushberichten
Klik/tap voor groter.

Meer controle over afleveren

Het wordt ook makkelijker om te beheren welke app wel of geen pushberichten af mogen leveren. In oudere iOS-versies, waren deze opties diep in het menu verstopt, maar iOS 12 maakt het een stuk makkelijker. Je kunt meteen vanuit een notificatie een app het zwijgen opleggen. Apple geeft daarbij twee keuzes: helemaal geen berichten meer van de app ontvangen, of de meldingen stil ontvangen. Stil afleveren wil zeggen dat pushberichten wel in het berichtencentrum worden getoond, maar ze maken geen geluid en komen ook niet op je lockscreen. Zo kun je er wanneer het jou uitkomt naar kijken.

iOS 12 berichtencentrum pushberichten
Klik/tap voor groter.

Siri gaat helpen bij ordenen van notificaties

Krijg je constant pushberichten van een app, maar open je ze niet? Dan gaat iOS 12 je helpen. Er verschijnen straks namelijk Siri-suggesties met het voorstel om bepaalde apps te dempen of de berichten stil af te laten leveren.

Meer iOS 12…

iOS 12
iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Super diep verstopt momenteel ja:
  Settings -> notifications.

  Mensen zijn gewoon te dom om even zelf te zoeken. En dan roepen dat een telefoon vanalles niet kan…

 • Profielfoto
  Vandefilm

  Op een blackberry kon je ook gewoon het telefoonnummer van iemand intoetsen, maar het was toch een stuk makkelijker om gewoon op iemands naam te tikken. Zo gaat het nou eenmaal. Ik, en ik denk velen met mij, komen bijna nooit in de instellingen en elke keer als ik er kom dan is het zoeken waar het ook alweer stond. Hele fijne toevoeging dit dus.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  xaddict op 7 juni 2018 13:47
  Super diep verstopt momenteel ja:
  Settings -> notifications.

  Mensen zijn gewoon te dom om even zelf te zoeken. En dan roepen dat een telefoon vanalles niet kan…

  Niet iedereen is zo handig met technologie. En meer nog, vaak durven mensen een knopje niet in te drukken omdat ze geen idee hebben hoe ze het weer terug moeten zetten.