Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 11 juni 2018

Nieuw in iOS 12: publieke bètatests via TestFlight

Je kent de publieke bètaversies van iOS en macOS ongetwijfeld. Apple maakt het erg makkelijk om nieuwe versies van het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en Mac te testen. In iOS 12 wordt het ook makkelijker voor ontwikkelaars om publieke bètatests te doen.

Apple zet hier zijn eigen tool TestFlight voor in. Er komt een nieuwe functie genaamd TestFlight Public Link. Daarmee kunnen ontwikkelaars gemakkelijk een open betatest van hun apps starten.

Geen uitnodigingen meer per email

Tot nu toe moesten ontwikkelaars handmatig testers uitnodigen met behulp van hun e-mailadres. Dit kan omslachtig zijn voor ontwikkelaars die heel wat gebruikers uitnodigen om hun nieuwe app te proberen, of wanneer ze te maken hebben met mensen die hun e-mailadressen niet willen delen of niet langer gebruiken. Met de nieuwe TestFlight Public Link-functie kunnen ontwikkelaars echter een unieke URL maken om deze vervolgens te delen. Deze URL vertegenwoordigt een “open uitnodiging” voor mensen om zich aan te sluiten bij de TestFlight-bèta van een app. Wanneer een gebruiker op de link klikt, worden ze direct naar de TestFlight-pagina van de app geleid om de bèta te downloaden.

Klik/tap voor groter.

TestFlight koppeling via App Store Connect

Voor ontwikkelaars is het maken van een TestFlight Public Link erg eenvoudig. Ze kunnen de koppeling maken met App Store Connect en kiezen voor de versie van de app die ze de groep testers willen laten gebruiken. Als de ontwikkelaar een nieuwe versie van zijn app wil vrijgeven, voegt hij eenvoudig de build toe aan de groep via App Store Connect.

TestFlight Public Link ondersteunt maximaal 10.000 testers, maar ontwikkelaars kunnen bepalen hoeveel testers ze daadwerkelijk toestaan. Door een “Tester Count” in te stellen, zal de openbare link na een van te voren ingesteld aantal worden geblokkeerd voor nieuwe testers. Ontwikkelaars kunnen de openbare link ook op elk gewenst moment uitschakelen, zodat nieuwe testers er niet meer aan kunnen deelnemen.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: publieke bètatests via TestFlight
Sluiten