Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juni 2018

Nieuw in iOS 12: volledige ondersteuning podcast chapters

iOS 12 bevat naast grote verbeteringen ook een boel kleine verfijningen. Luisteraars van podcasts kunnen uitkijken naar een handige verbetering in de podcasts-app van de volgende iOS-update. Er is namelijk volledige ondersteuning voor hoofdstukken (chapters).

Steeds meer podcasts bevatten hoofdstukken, zodat je snel een onderwerp dat je niet bevat over kunt slaan of juist terug kunt gaan om een onderwerp nog eens te beluisteren. De ondersteuning in de standaard podcasts-app van iOS was zeer beperkt.

Hoofdstukken in aac- én mp3-bestanden

De podcasts-app ondersteunde al hoofdstukken bij shows die als mp4 (aac) bestand opgeslagen waren. De meeste podcasts gebruiken echter het mp3-formaat en in de volgende iOS-versie worden chapters in dat formaat ook getoond.

Klik/tap voor groter.

Waar andere podcasts-apps zoals Overcast en Castro de chapters vaak prominent in beeld brengen, zitten ze in de standaard iOS-app enigszins verborgen. Je dient op het scherm naar beneden te scrollen en ze uit te klappen. Vervolgens kun je op een hoofdstuk tappen om direct naar een bepaald onderwerp te gaan.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: volledige ondersteuning podcast chapters
Sluiten