Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 juni 2018
Leestijd: 2 minuten

Nieuw in iOS 12: Memoji als je virtuele even- of tegenbeeld

Bezitters van een iPhone X kunnen zich met iOS 12 creatief uitleven. Er zijn niet alleen nieuwe Animoji, maar ook nieuwe virtuele wezens genaamd Memoji. In plaats van emoji, beelden ze mensen uit. Je kunt niet alleen je eigen virtuele evenbeeld, maar ook andere karakters maken.

Memoji werken niet alleen in de Berichten-app, je kunt ze ook gebruiken tijdens een FaceTime-gesprek of als sticker op een bericht.

Memoji op 11 punten aanpasbaar

Misschien ken je Bitmoji wel, de virtuele karakters die onder andere in Snapchat te gebruiken zijn. Apple’s Memoji zijn een stuk uitgebreider, want ze reageren dankzij de Face ID-camera op je gezichtsuitdrukkingen. Bovendien kun je talloze aanpassingen doen. Iedere Memoji begint als kaal, genderneutraal persoon. Dit zijn de eigenschappen die je kunt aanpassen:

 • Leeftijd
 • Huidskleur en sproeten
 • Haarstijl
 • Gezichtsvorm
 • Ogen (grootte, kleur en vorm)
 • Wenkbrauwen (kleur apart van haarkleur)
 • Neus en lippen (vorm neus en kleur lippen)
 • Oren en oorbellen
 • Gezichtshaar (stijl, intensiteit en kleur)
 • Brillen (kleur montuur en glazen)
 • Hoofddeksels (modieus of reiligeus)
Klik/tap voor groter.

Niet beperkt tot één Memoji

Vanuit de Berichten-app kun je zoveel Memoji aanmaken als wenselijk. Maak een eigen variant op Harry Potter, een kwade geest of plaag een vriend of vriendin met een eigen Memoji die gekke dingen zegt. Alle gemaakte karakters komen tussen de Animoji te staan.

Klik/tap voor groter.

Je kunt de virtuele karakters ook nog eens als gezichtfilter op FaceTime gaan gebruiken. Dat hebben we nog niet getest, maar tijdens de onthulling van iOS 12 gaf niemand minder dan Tim Cook een voorbeeld.

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: Memoji als je virtuele even- of tegenbeeld
Sluiten