Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 juni 2018

Nieuw in iOS 12: meer inzicht in accugebruik apps

In iOS is het al een tijdje mogelijk om te zien wat het accugebruik van een bepaalde app is. Heel gedetailleerd is de informatie echter niet, want je kunt alleen het percentage en de totale gebruikstijd zien. In iOS 12 wordt die informatie gelukkig een stuk gedetailleerder.

Apple gaat niet alleen tonen welke app het hoogste accugebruik heeft, maar ook de directe impact visualiseren met duidelijke grafieken. Deze nieuwe weergave is te vinden op de vaste plaats van de accu-informatie, namelijk onder InstellingenBatterij.

Zo werken de grafieken van iOS 12

Het nieuwe scherm met informatie over de batterij zit propvol data. Allereerst (screenshot rechts) is de grafiek bovenaan de moeite waard. Deze toont het verloop van de dag en de accu. De lijn daalt naarmate je accu verder leeg loopt. De blauwe markeringen geven aan wanneer de accu geladen werd. Zoals je ziet hebben wij deze iPhone vrij onregelmatig opgeladen.

Klik/tap voor groter.

Het is in iOS 12 ook mogelijk om in te zoomen op een bepaald tijdstip om te kijken wat er gebeurde. Zie je bijvoorbeeld dat de accu in rap tempo leeg is geraakt? Dan kun je op een bepaalde periode inzoomen om de schuldige app boven water te krijgen. Apple splitst de dag op in blokken van drie uur. In het rechtse screenshot zie je dat we ingezoomd zijn op de periode tussen 18:00 en 21:00 uur. Toen is de iPhone vrij intensief gebruikt en heeft vooral de App Store veel accu gebruikt toen deze op het scherm stond. WhatsApp gebruikte juist een meer accu op de achtergrond. In de grafiek staat groen voor gebruik op het scherm en blauw voor gebruik op de achtergrond. Met de knop Toon batterijgebruik en Toon gebruikstijd kun je laten tonen hoeveel procent accu een app gebruikt heeft, of juist hoeveel tijd de accu gebruikt is.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: meer inzicht in accugebruik apps
Sluiten