Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juni 2018
Leestijd: 2 minuten

Nieuw in iOS 12: meer flexibiliteit bij ‘niet storen’

In iOS 12 krijgt de ‘niet storen’ functie van de iPhone en iPad een aantal interessante verbeteringen. Zo wordt deze automatisch geactiveerd als je slaapt, maar daar blijft het niet bij. Je hebt ook meer mogelijkheden om de optie handmatig in te schakelen.

Meer opties bij handmatig inschakelen

De niet storen-functie was in iOS 11 erg beperkt. Je kon ‘m vanaf het bedieningspaneel in- en uitschakelen, maar daar bleef het bij. In iOS 12 zijn er een stuk meer opties. De eerste twee vereisen eigenlijk geen commentaar, ze zijn handig om de modus te activeren zonder na te hoeven denken over het uitschakelen. iOS zorgt voor een automatische deactivering. Voorheen was het alleen mogelijk om via de iOS-instellingen een handmatig schema te kiezen.

Niet storen
Klik/tap voor groter.

De laatste optie is misschien wel de meest interessante nieuwigheid. Je kunt de niet storen-functie koppelen aan je huidige locatie. Met iOS 12 kun je meldingen onderdrukken zolang je op dezelfde plaats bent, of dat nu een bioscoop, een park of zelfs je huis is. Het fijne is dat de modus automatisch wordt uitgeschakeld als je de plaats verlaat.

Koppeling aan bedtijd-functie

In 2017 introduceerde Apple een nieuwe bedtijd-functie. Via de klok-app kun je instellen wanneer je naar bed wil en je iPhone zal je er vervolgens aan herinneren. In iOS 12 gaat Apple een stapje verder. Niet storen wordt aan je bedtijd gekoppeld. Zodra het tijd is om naar bed te gaan, zal je iPhone alle gesprekken stilhouden en pushnotificaties direct naar het berichtencentrum sturen. Zo kom je, als je midden in de nacht de tijd wil checken, ook niet in de verleiding om je notificaties te lezen. Uiteraard blijft het mogelijk om oproepen van belangrijke contacten wel toe te laten

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: meer flexibiliteit bij ‘niet storen’
Sluiten