Nieuw in iOS 12: meer flexibiliteit bij ‘niet storen’

Door: Raymon Mens - 8 reacties

In iOS 12 krijgt de ‘niet storen’ functie van de iPhone en iPad een aantal interessante verbeteringen. Zo wordt deze automatisch geactiveerd als je slaapt, maar daar blijft het niet bij. Je hebt ook meer mogelijkheden om de optie handmatig in te schakelen.

Meer opties bij handmatig inschakelen

De niet storen-functie was in iOS 11 erg beperkt. Je kon ‘m vanaf het bedieningspaneel in- en uitschakelen, maar daar bleef het bij. In iOS 12 zijn er een stuk meer opties. De eerste twee vereisen eigenlijk geen commentaar, ze zijn handig om de modus te activeren zonder na te hoeven denken over het uitschakelen. iOS zorgt voor een automatische deactivering. Voorheen was het alleen mogelijk om via de iOS-instellingen een handmatig schema te kiezen.

iOS 12 niet storen
Klik/tap voor groter.

De laatste optie is misschien wel de meest interessante nieuwigheid. Je kunt de niet storen-functie koppelen aan je huidige locatie. Met iOS 12 kun je meldingen onderdrukken zolang je op dezelfde plaats bent, of dat nu een bioscoop, een park of zelfs je huis is. Het fijne is dat de modus automatisch wordt uitgeschakeld als je de plaats verlaat.

Koppeling aan bedtijd-functie

In 2017 introduceerde Apple een nieuwe bedtijd-functie. Via de klok-app kun je instellen wanneer je naar bed wil en je iPhone zal je er vervolgens aan herinneren. In iOS 12 gaat Apple een stapje verder. Niet storen wordt aan je bedtijd gekoppeld. Zodra het tijd is om naar bed te gaan, zal je iPhone alle gesprekken stilhouden en pushnotificaties direct naar het berichtencentrum sturen. Zo kom je, als je midden in de nacht de tijd wil checken, ook niet in de verleiding om je notificaties te lezen. Uiteraard blijft het mogelijk om oproepen van belangrijke contacten wel toe te laten

niet storen tijdens bedtijd iOS 12
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…

iOS 12
iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  vuurvreter

  Het was beter geweest (roep ik al jaren, en verschillende keren bij Apple ingedient als idee) als je “Niet Storen” kan als de wekker, dus net zoveel of net zovaak als je maar wilt en op meerdere tijdstippen en/of dagen.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  vuurvreter op 12 juni 2018 18:43
  Het was beter geweest (roep ik al jaren, en verschillende keren bij Apple ingedient als idee) als je “Niet Storen” kan instellen als de wekker, dus net zoveel of net zovaak als je maar wilt en op meerdere tijdstippen en/of dagen.

   

 • Profielfoto
  Kobes

  Het zou ook niet verkeerd zijn als het te koppelen is aan de nightstandfunctie voor Apple watch eigenaren. Of gewoon helemaal op basis van ML. Siri heeft vaak genoeg de juiste inschatting op andere gebieden. Moet hier ook mee kunnen.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Ik zou een of twee WhatsApp groepen ‘s nachts willen horen (o.a.een DevOps alarm groep).

 • Profielfoto
  tjapie

  Koppelen met je agenda zou ook handig zijn, zodat je tijdens meetings niet per ongeluk je telefoon aan laat staan.

 • Profielfoto
  t0ne

  Of dat je kunt aangeven dat bepaalde personen je niet kunnen storen,

  weet iemand of dat uberhaupt kan?

 • Profielfoto
  t0ne

  t0ne op 13 juni 2018 13:46
  Of dat je kunt aangeven dat bepaalde personen je niet kunnen storen,

  weet iemand of dat uberhaupt kan?

  oke dat slaat nergens op, ik bedoel, kun je iemand alleen blokkeren voor imessage en niet voor voor bellen

 • Profielfoto
  vuurvreter

  t0ne op 13 juni 2018 13:46
  Of dat je kunt aangeven dat bepaalde personen je niet kunnen storen,

  weet iemand of dat uberhaupt kan?

  Ja dat kan wel, dan zet je de melding van die persoon op stil