Nieuw in iOS 12: Face ID ondersteunt twee gezichten

Door: Raymon Mens - 4 reacties
Face ID iPhone X close-up 16x9

Face ID in de iPhone X is een waardige opvolger van Touch ID, maar heeft een belangrijke tekortkoming: het werkt slechts voor één gebruiker. Dat is onhandig voor bijvoorbeeld partners die elkaars telefoon snel willen ontgrendelen. In iOS 12 gaat Apple dit ongemak oplossen.

In de nieuwe iOS-versie is namelijk ondersteuning voor twee gezichten binnen Face ID aanwezig. Dat is nog steeds niet zoveel als de vijf vingers die Touch ID ondersteunde, maar dat ook niet nodig. Je hebt immers maar één gezicht.

Meerdere gezichten Face ID iOS 12

In de eerste bètaversie van de nieuwe iOS-versie is onder de instellingen van Face ID een nieuwe optie verschenen, die heet “configureer een ander uiterlijk”. Ondanks de vage benaming, is dit de optie om een tweede gezicht te registeren. We hebben dit succesvol kunnen testen. Het werkt natuurlijk ook als je om wat voor reden dan ook soms een ander uiterlijk aanneemt. Bijvoorbeeld als clown.

Face ID iOS 12
Klik/tap voor groter.

Op moment van schrijven heeft alleen de iPhone X de beschikking over Face ID. In de toekomst gaat dit ongetwijfeld veranderen en het is goed om te zien dat Apple de gezichtsscanner met software-updates blijft verbeteren.

Meer iOS 12…

iOS 12
iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Koezel

  Dat zou een goede toevoeging zijn.

 • Profielfoto
  mymac

  Ik hoop dat ik dan wel herkend wordt met m’n meestgebruikte zonnebril. Wat een ellende is dat momenteel. Van Touch ID naar ouderwets je code continu invoeren… Los van die zonnebril werkt het gelukkig wel goed, al is het soms niet ideaal dat je soms vrij recht naar je telefoon moet kijken.

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik zet er dan wel m’n “net wakker kop” in. ‘s ochtends in bed herkent Face ID me nooit als ik op m’n zij lig.

  Hoop dat Face ID in landscape ook nog op de planning staat.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Clowns, mime-spelers, levende standbeelden, travestieten, drag queens, KISS, kabuki-acteurs, … handig:-)