Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juni 2018

iOS 12 lost drie ergernissen iPhone X op

Door het verdwijnen van de home-knop, moest Apple met de iPhone X creatief zijn met het inzetten van knoppen en gebaren. In iOS 11 leverde dat soms onbedoelde ergernissen op. In iOS 12 worden die irritaties echter opgelost. Dat gaan gebruikers van een iPhone X ongetwijfeld waarderen.

1) Minder onbedoelde screenshots

Een veelgehoorde ergernis is dat er erg vaak onbedoelde screenshots worden gemaakt bij het oppakken van de iPhone X. Dat komt omdat je op de nieuwste iPhone een screenshot maakt door de knop aan de zijkant en knop voor volume omhoog tegelijk ingedrukt te houden. Bij een beetje stevig oppakken van de telefoon, triggert dat wel eens een screenshot.

In iOS 12 houdt Apple rekening met bezitters van een iPhone X. De screenshot-functie is enigszins aangepast om het risico op onbedoelde schermopnames te beperken. Screenshots zijn uitgeschakeld wanneer het scherm van de iPhone is uitgeschakeld. Dat moet met name voorkomen dat je met een vergrendelde scherm fotografeert bij het vasthouden van het toetsen. Deze maatregel helpt echter maar beperkt. De iPhone X zet zijn scherm namelijk vrij regelmatig aan, vooral bij het oppakken of een tik op het scherm.

Klik/tap voor groter.

2) Face ID sneller opnieuw proberen

Herkent Face ID je gezicht niet? Dan moet je in iOS 11 de iPhone X vergrendelen en het opnieuw proberen. In iOS 12 kun je gewoon omhoog vegen en er zal een nieuwe poging gedaan worden om je gezicht te herkennen. Het zijn de kleine dingen die het gebruik van je iPhone X een stukje prettiger maken.

iPhone Face ID Touch ID
Klik/tap voor groter.

3) Makkelijker apps afsluiten

Dat je na een dag niet alle apps die in de multitasking-weergave van de iPhone open staan af hoeft te sluiten, is hopelijk bekend. iOS regelt zelf dat apps na een aantal minuten ‘bevroren’ worden en geen geheugen of accu meer gebruiken. Toch kan het soms handig zijn om een app volledig af te sluiten, bijvoorbeeld bij een vastloper.

In iOS 11 was dit op de iPhone X een beetje een gedoe. Je kon apps niet makkelijk naar boven vegen, maar moest op een rode knop boven de app drukken. In iOS 12 kun je apps echter gewoon weer naar boven vegen om ze af te sluiten.

iOS 11 (links) en iOS 12 (rechts) – Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
iOS 12 lost drie ergernissen iPhone X op
Sluiten