Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 juni 2018

iOS 12 bèta 2 geïnstalleerd? Pas op voor deze simlock-bug!

Apple bracht dinsdagavond de tweede bètaversie van iOS 12 uit. Na de eerste bèta die al erg stabiel werd bevonden, sleutelt Apple verder aan een aantal nieuwe functies en verfijningen. Er blijkt ook een vervelende verrassing in de tweede bètaversie te zitten.

Apple heeft het scherm voor het invoeren van je pincode vernieuwd en er blijkt een bugje in te zitten. Na het opnieuw opstarten verschijnt het venster om je sim te ontgrendelen niet altijd. Wij hadden dit zowel op een iPhone X als iPhone 8. Op de iPhone X is het lastig te zien, omdat de tekst “sim vergrendeld” niet meer in de bovenste balk van iOS staat.

Pincode invoeren forceren iOS 12 bèta 2

Een niet-ontgrendelde sim is niet altijd merkbaar. Zeker als je met Wi-Fi verbonden bent, werkt alles op je iPhone normaal. Je bent echter niet bereikbaar op je mobiele nummer en dat is vervelend. Verschijnt het scherm om je sim te ontgrendelen niet? Dan kun je dit forceren door naar InstellingenTelefoonSimpincode te gaan. Het scherm verschijnt dan wel. Het is momenteel onduidelijk hoeveel gebruikers door de bug getroffen zijn.

Op een iPhone X is lastig te zien of de simlock is ingeschakeld – Klik/tap voor groter.

Hoewel het af te raden is om een bètaversie op een toestel voor dagelijks gebruik te installeren, wordt het vaak gedaan. Ontwikkelaars en enthousiaste Apple-fans willen graag het nieuwste als eerst aanschouwen. Logisch, maar dat brengt wel risico’s met zich mee. Hoe stabiel de eerste bèta ook is, de tweede kan altijd een nieuwe bug of fout bevatten. Dat bewijst iOS 12 met deze simlock-bug maar weer. Liever geen béta, maar wel al het nieuws van iOS 12 aanschouwen? Dan verwijzen we je graag door naar onze doorlopend aangevulde rubriek nieuw in iOS 12 waarin we alle functies uitlichten.

Reageer op artikel:
iOS 12 bèta 2 geïnstalleerd? Pas op voor deze simlock-bug!
Sluiten