Nieuw in iOS 12: vier nieuwe en veel verbeterde animoji

Door: Raymon Mens - 7 reacties
iOS 12 animoji

Animoji zijn misschien wel de leukste demo van de indrukwekkende gezichtsscanner die in de iPhone X zit. Dat weet Apple ook en daarom worden er regelmatig nieuwe animoji toegevoegd. In iOS 12 gaat het nog een stapje verder en worden ze ook allemaal verbeterd.

Welkom tijger, panda, t-rex en spook

Allereerst zijn er vier nieuwe toevoegingen aan de Animoj-familie. Allereerst is er de tijger, die niet echt heel erg boos kan kijken.

ios 12 animoji tijger
Klik/tap voor groter.

De tweede nieuwe animoji is een koala. Perfect voor iedereen die graag iets knuffelbaars wil uitbeelden en fan van buideldieren is.

ios 12 animoji koala
Klik/tap voor groter.

Apple vergeet ook de uitgestorven diersoorten niet, want de t-rex maakt in de nieuwe iOS-versie zijn opwachting.

ios 12 animoji t-rex
Klik/tap voor groter.

De laatste toevoeging is een spook. Tegenwoordig vooral gekoppeld aan Snapchat, maar staks ook prima als animoji te gebruiken.

ios 12 animoji spook
Klik/tap voor groter.

In totaal zijn er met iOS 12 nu 20 virtuele karakters die op je gezicht reageren beschikbaar. Je kunt ze nog steeds alleen via de Berichten-app van Apple gebruiken, maar ook als filmpje opslaan voor in bijvoorbeeld WhatsApp.

Tong telt nu ook mee

Zoals je misschien al opgevallen was aan bovenstaand spook, is er een tong aanwezig. Dat is iets dat dat animoji in iOS 12 krijgen: detectie van je tong. Het werkt bij alle bestaande en nieuwe varianten, maar is niet erg nauwkeurig. De iPhone detecteert alleen of je tong uitgestoken wordt, maar niet welke kant op. Misschien komt dat omdat de nieuwe iOS-versie nog in bètafase is. Het is hoe dan ook een verbetering.

Langer opnemen

Tot slot kun je in iOS 12 langer opnemen met animoji. De tijdslimiet in iOS 11 is 10 seconden, maar in iOS 12 gaat dat naar 30 seconden. Perfect voor het maken van een animoji karaoke-video.

animoji opnemen ios 12
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…

iOS 12
iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Wimusia

  Daar zaten we op te wachten……niet!

  Stelletje sneue kneusjes.

 • Profielfoto
  fixar

  Jammer dat er zoveel tijd wordt gestoken in dit soort fratsen… Zouden ze bij Apple misschien niet meer weten dat we ook werk doen op de computer/telefoon?

  Dit is natuurlijk hartstikke leuk als je 6-12 jaar oud bent, maar het verdere nut ontgaat mij volledig.

   

 • Profielfoto
  S2B

  fixar op 5 juni 2018 15:39
  Jammer dat er zoveel tijd wordt gestoken in dit soort fratsen… Zouden ze bij Apple misschien niet meer weten dat we ook werk doen op de computer/telefoon?

  Dit is natuurlijk hartstikke leuk als je 6-12 jaar oud bent, maar het verdere nut ontgaat mij volledig.

   

  Precies!
  Begrijp dit ook niet echt! Het is natuurlijk als extra-tje, maar er wordt veel te aandacht aan geschonken, terwijl totaal niet belangrijk is. Daarentegen gebruikt de meerderheid WhatsApp, ook niet een van mijn favorieten, maar als bijna hele adresboek dit gebruikt, moet je bijna wel.

   

 • Profielfoto
  KR1275

  Die zaal vol klapvee vond het anders geweldig… Haleluja.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Ik dacht dat die animoji’s ook in FaceTime werden gedemonstreerd. Of kan dat alleen met memoji’s?

  Die tong boeit me niet zo. Had liever ondersteuning voor neus peuteren gehad.

  iJustine was al in de weer met de memoji’s. Die vind ik wel grappig. Maar had Samsung die vorig jaar al niet?

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Echt bizar zulke onzin natuurlijk. Zal er zelf geen gebruik van maken en hoop natuurlijk dat je dit ook kunt verwijderen uit iOS zoals ook toen met de app Tips van Apple ook volledig overbodig was.

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik vind het juist wel leuk. Niet per sé de animoji’s zelf, maar wel de technologie erachter. Ik weet niet in welke mate ontwikkelaars toegang hebben tot de tools die nodig zijn voor iets als animoji’s, maar het lijkt me wel fijn om in de toekomst een app te gebruiken om zelf animatiefilms mee te maken oid. Dat ze buiten facetracking ook gewoon een heel lichaam kunnen herkennen en animeren. Een soort iMovie voor cartoons bv, zou wel heel erg leuk zijn.