Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juni 2018
Leestijd: 2 minuten

Nieuw in iOS 12: vier nieuwe en veel verbeterde animoji

Animoji zijn misschien wel de leukste demo van de indrukwekkende gezichtsscanner die in de iPhone X zit. Dat weet Apple ook en daarom worden er regelmatig nieuwe animoji toegevoegd. In iOS 12 gaat het nog een stapje verder en worden ze ook allemaal verbeterd.

Welkom tijger, panda, t-rex en spook

Allereerst zijn er vier nieuwe toevoegingen aan de Animoj-familie. Allereerst is er de tijger, die niet echt heel erg boos kan kijken.

Klik/tap voor groter.

De tweede nieuwe animoji is een koala. Perfect voor iedereen die graag iets knuffelbaars wil uitbeelden en fan van buideldieren is.

Klik/tap voor groter.

Apple vergeet ook de uitgestorven diersoorten niet, want de t-rex maakt in de nieuwe iOS-versie zijn opwachting.

Klik/tap voor groter.

De laatste toevoeging is een spook. Tegenwoordig vooral gekoppeld aan Snapchat, maar staks ook prima als animoji te gebruiken.

Klik/tap voor groter.

In totaal zijn er met iOS 12 nu 20 virtuele karakters die op je gezicht reageren beschikbaar. Je kunt ze nog steeds alleen via de Berichten-app van Apple gebruiken, maar ook als filmpje opslaan voor in bijvoorbeeld WhatsApp.

Tong telt nu ook mee

Zoals je misschien al opgevallen was aan bovenstaand spook, is er een tong aanwezig. Dat is iets dat dat animoji in iOS 12 krijgen: detectie van je tong. Het werkt bij alle bestaande en nieuwe varianten, maar is niet erg nauwkeurig. De iPhone detecteert alleen of je tong uitgestoken wordt, maar niet welke kant op. Misschien komt dat omdat de nieuwe iOS-versie nog in bètafase is. Het is hoe dan ook een verbetering.

Langer opnemen

Tot slot kun je in iOS 12 langer opnemen met animoji. De tijdslimiet in iOS 11 is 10 seconden, maar in iOS 12 gaat dat naar 30 seconden. Perfect voor het maken van een animoji karaoke-video.

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: vier nieuwe en veel verbeterde animoji
Sluiten