Night
Night Nieuws 7 juni 2018

Nieuw in iOS 12: AirPods als hoortoestel met ‘Live Luisteren’

De functie ‘Live Luisteren’ zit al sinds 2014 in iOS. Het maakt van je iPhone, iPad of iPod een microfoon, die het geluid doorstuurt naar je hoortoestel. En met iOS 12 kan dit ook naar je AirPods doorgestuurd worden.

Moeite met een conversatie voeren in een drukke bar of op een luidruchtig feestje? Met iOS 12 kun je je gesprekspartner een beetje beter verstaan door je AirPods in te doen. In het control center is een optie verschenen die je laat luisteren via de AirPods.

AirPods wel hulp, maar geen vervanging

Volgens Apple kan de functie ‘Live Luisteren’ je helpen een gesprek te volgen in een drukke ruimte of iemand verstaan aan de andere kant van de kamer. Helaas is die filtering alleen mogelijk met “Made for iPhone” hoortoestellen. En hoewel het gebruik van AirPods is sommige situaties nuttig kan zijn, kunnen de oortjes geen hoortoestel vervangen.

Klik/tap voor groter.

In 2014 kon je voor het eerst door je iPhone, iPad of iPod touch als aparte microfoon te gebruiken om het geluid naar je ‘Made for iPhone’ gecertificeerde hoortoestel door te sturen. Sinds vorig jaar is het omgekeerde ook mogelijk, gecertificeerde hoortoestellen kunnen ook als AirPlay-apparaat dienen om muziek te luisteren.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 12: AirPods als hoortoestel met ‘Live Luisteren’
Sluiten