Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 juni 2018

iOS 12 brengt beste 3D Touch-functie naar oudere iPhones

Bij de onthulling van iOS 12 zei Apple zich ook gefocust te hebben op oudere iPhones zoals de iPhone 5s en iPhone 6. Ze moeten met de software-update die in september uitkomt een stuk sneller gaan werken. Er is echter nóg iets dat het gebruik van oudere iPhones een stuk aangenamer gaat maken.

Het gaat om de trackpad-functie van het toetsenbord. Daarmee kun je door had op het scherm te drukken de cursor vrij in een tekstveld verplaatsen. Ongetwijfeld een van de beste 3D Touch-functies. Daar is wel een iPhone 6s of nieuwer met een aanraakgevoelig scherm voor nodig. iOS 12 brengt daar veranderingen in, want je kunt je vinger kort op de spatiebalk leggen om de trackpad-functie te activeren.

Trackpad-functie iOS 12 voor alle iPhones

De trackpad-functie is zo ook te gebruiken op de iPhone 5s, 6 en iPhone SE, die geen 3D Touch hebben. Gebruikers van die oudere toestellen hoeven straks niet meer met hun vinger op de tekst te tappen om een woord te selecteren of de cursor te verplaatsen. Je kunt gewoon de trackpad-modus activeren door je vinger op de spatiebalk te leggen.

Klik/tap voor groter.

Op de iPad, die geen 3D Touch heeft, was dit overigens ook al mogelijk. Je plaatst daar gewoon twee vingers op het toetsenbord. De functie is zonder 3D Touch overigens niet 100 procent hetzelfde. Op een iPhone met 3D Touch kun je namelijk tijdens het werken met de cursor ook woorden en zinnen selecteren door nog hardere te drukken. Dat gaat op een scherm dat niet drukgevoelig is natuurlijk niet. Maar het is hoe dan ook een verbetering die toont dat Apple oude toestellen niet vergeten is.

Meer iOS 12…


iOS 12 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in iOS 12 meer nieuwe, handige functies die straks op je iPhone en iPad beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
iOS 12 brengt beste 3D Touch-functie naar oudere iPhones
Sluiten