Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 22 juni 2018
Leestijd: 1 minuut

Problemen met iPhone-camera na update iOS 11.4

Terwijl iOS 12 het nieuws al beheerst, draaien de meeste iOS-apparaten natuurlijk gewoon op iOS 11.4. Een prima release met een groot aantal nieuwe functies zoals Berichten in iCloud en AirPlay 2. Toch veroorzaakt de update ook problemen voor sommige gebruikers.

Er zijn een aantal klachten over het batterijverbruik na de update, maar een grote aantal gebruikers ervaart problemen met de iPhone-camera. Het scherm blijft geheel zwart bij het maken van een foto of scherpstellen lukt niet.

Camera onbruikbaar na update iOS 11.4

In één geval kan de gebruiker de iPhone-camera niet gebruiken omdat het beeld tijdens het maken van een foto ‘rondspringt’. Zo is het moeilijk om op een onderwerp scherm te stellen en een foto te maken. Het probleem doet zich ook in andere modi voor, zoals video en portret enz. De slow-motion modus lijkt als enige goed te werken.

Het zwarte scherm bij het openen van de iPhone-camera is echter het meestvoorkomende probleem. De bug lijkt zich bij meerdere iPhone-modellen voor te doen, hoewel we nog geen melding hebben gekregen van vergelijkbare problemen met de iPhone X. De enige oplossing is het compleet opnieuw opstarten van de iPhone. De camera functioneert dan korte tijd, maar het zwarte scherm komt na enige tijd vanzelf weer terug.

Klik/tap voor groter.

Op naar iOS 11.4.1

Deze problemen zijn opvallend omdat er geen aanpassingen zijn gedaan aan de Camera-app van iOS 11.4. Het zou haast in een driver voor oudere camera-modules van Apple moeten zitten. Wij konden in de release notes van de bètaversie van iOS 11.4.1 geen verwijzing naar problemen met de camera vinden. Als dit probleem echter wijdverspreid is, zal het ongetwijfeld in de volgende iOS-update opgelost worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Problemen met iPhone-camera na update iOS 11.4
Sluiten