Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 juni 2018

Instagram gaat online shopping harder pushen

Instagram begint steeds meer te voelen als één gigantische advertentie. Naast reclame tussen stories, gaat het sociale netwerk dat eigendom van Facebook is ook producten in verhalen uitlichten. Dat gebeurt door middel van speciale stickers met een winkeltas.

Die stickers kunnen bij foto’s waar een bepaald product op staat geplaatst worden. Ze bevatten een link naar een webshop die het product verkoopt. Het sociale netwerk test de functie nu met een aantal modemerken zoals Adidas, Aritzia en Louis Vuitton. Later worden meer merken toegevoegd.

Van #engagement naar #purchase

Voor Instagram kan dit een enorme toename van de inkomsten betekenen. Maar voor normale gebruikers kan dit het platform minder intiem maken en het als een gigantische advertentie laten voelen. Instagram zegt dat de stories-functie door meer dan 300 miljoen mensen per dag gebruikt wordt. Het is niet alleen een manier om contact te houden met vrienden, maar ook handig inspiratie op te doen. Voor bedrijven draait het om die #engagement in de #customerjourney om te zetten naar een #purchase. Ok, genoeg buzzwords.

Klik/tap voor groter.

Het is al langer duidelijk dat Instagram zich opmaakt voor een toekomst die om shopping draait. Vorige maand werd nog ontdekt dat de app werkt aan een eigen betaalfunctie. Producten kopen wordt dan extreem makkelijk. Je klikt de winkeltas op een story aan, wordt naar een webshop geleid en kunt daar meteen afrekenen met Instagram. Dat geeft moederbedrijf Facebook overigens ook meteen inzicht in je betaal­informatie en een deel van je koopgeschiedenis. As additive manufacturing processes build objects by adding material layer by layer, they offer a unique set of advantages over traditional subtractive and formative manufacturing processes. 3Dreams With 3D printing, there’s no need for the costly tooling and setup associated with injection molding or machining; the same equipment can be used from prototyping to production to create parts with different geometries. As 3D printing becomes increasingly capable of producing functional end-use parts, it can complement or replace traditional manufacturing methods for a growing range of applications

Het is ongetwijfeld een natuurlijke evolutie van het platform, maar zoals je misschien al gemerkt hebt, zijn wij geen fan van het pushen van online consumptie tussen mooie kiekjes #ouweapplehippies.

Reageer op artikel:
Instagram gaat online shopping harder pushen
Sluiten